Suntem 11 urmasi ai unei pasuni montane de cca 300 ha dobandite de bunicii nostri , punerea in posesie s-a facut pe intreaga suprafata fiind in indiviviziune .Pasunile permanente beneficiaza de subventii prin APIA .Care este forma de reprezentare prin care copropietariii pot desemna pe unul din urmasii sa ne reprezinte in relatia cu APIA .Este suficienta o procura notariala de reprezentare in vederea administrarii copropiatetii ?
Cei de la APIA va pot lamuri corect dar nu situ daca, ca si persoana fizica poti lua subventie pe 300 de ha. e posibil sa va oblige sa va autorizati pt. ca se obtin venituri mari si tr.impozitate cu 16%.
Am primit subventie din anul 2008 , reprezentantului nostru in relatia cu Apia i-am facut procuri de reprezentare care au fost valabile , insa incepand din 2011 reprezentantii Apia au cerut verbal fara a invoca un act normativ , schimbarea procurii de administrare in procura de utilizare . Nu inteleg cum poate cineva sa utilizeze o pasune pe baza de procura notariala .Suspectez faptul ca APIA judeteana unde avem dosarul vrea astfel sa inlature posibilitatea oricarui copropietar sa -i ceara in nume propiu datalii privind modul de aplicare a normelor APIA .A fost cazul in acest an cand eu am aratat modul incorect si discretionar in care salariatii APIA au instrumentat dosarul nostru .
Ca mostenitori ai strabunicului nostru suntem veri toti copropietarii. In relatiile cu Apia conf. legii 36/1991 art.2 functionam ca "Formele de asociere simple sint asocierile pe baza de intelegere intre doua sau mai multe familii, avind ca scop exploatarea terenurilor agricole, cresterea animalelor, "Prin legea 139.2007 art.14� mentioneaza Art. 2. - Formele de asociere simpla sunt asocierile dintre doua sau mai multe familii in baza unui contract de societate, avand ca scop exploatarea terenurilor agricole,Nu inteleg trebuie sa functionam ca societati comerciale ?