avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Activitate Lumy_mincu

Activitate Lumy_mincu

Buna ziua. Am un copil minor cu grad de handicap. Tatal lui a decedat in urma cu 4 ani. Am fost sunati de la fondul de pensii pilon 2 ca exista o suma acumulata acolo, suma care ii revine lui ca unic copil. Mi s-a cerut sa obtin un certificat de mostenitor pentru ca fiul meu sa poata incasa aceasta suma. Pana acum nu am facut sucesiune, deoarece fostul sot (eram divortati la data decesului) nu avea alte bunuri. Cum pot deschide succesiunea pentru ca fiul meu minor sa poata obtine acea suma ? Eu nu am certificatul de deces al fostului sot in original si nici nu doresc sa ma intalnesc cu fratii si parintii acestuia, intre noi nemaiexistand nici o legatura.
Multumesc pentru raspuns. Doresc sa stiu totusi, daca eu si sotul semnam impreuna, eu ca vand el ca e de acord cu vanzarea, nu se stinge acest drept de abitatie la momentul vanzarii ?
Buna ziua. Doresc sa vand un apartament, sunt unic proprietar, dar sotul are drept de abitatie pe una dintre camere. Pentru a putea semna vanzarea e nevoie ca sotul sa renunte la acest drept. O poate face la data semnarii contractului cu noul proprietar sau trebuie sa se stinga acest drept inainte de vanzare ?
Il ocupa, E un bloc nou si nu-mi cunosc inca vecinii, deci nu stiu cu cine sa vorbesc.
Buna ziua, am un loc de parcare cumparat cu contract de vanzare cumparare pe care am dat 3000 euro, Desi semnalizat printr-o placuta ”parcare privata, nu parcati ”, un vecin ignora voit acest lucru, Ce pot sa fac sa rezolv problema , odata pentru totdeauna ?
Multumesc pentru raspuns. Eu doresc sa stiu daca pe locul meu de parcare proprietate pot marca ca fiind si locul unei persoane cu handicap, adica sa pun un semn astfel incat vecinii ei sa nu mai parcheze deloc pe el. Unora nu le este suficient inscriptia cu parcare privata si tot il ocupa uneori.
Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex rezidențial. Copilul are certificat și implicit legitimația pt handicap. Pot semnaliza acest loc ca fiind al unei persoane cu handicap chiar dacă e proprietate privată, eu având toate documentele care atestă acest fapt ? Uneori anumiți vecini ignoră semnalizarea cu proprietate privată.