avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament cu drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament cu drept de abitatie

Buna ziua. Doresc sa vand un apartament, sunt unic proprietar, dar sotul are drept de abitatie pe una dintre camere. Pentru a putea semna vanzarea e nevoie ca sotul sa renunte la acest drept. O poate face la data semnarii contractului cu noul proprietar sau trebuie sa se stinga acest drept inainte de vanzare ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:13, 30 Noiembrie 2020
ar fi bine inainte ca sarcina sa fie radiata din cartea funciara si omul sa cumpere liber de sarcina.
daca da atunci sau ulterior, omul cumpara cu sarcina si merge ulterior la ocpi sa faca cerere de radiere.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns. Doresc sa stiu totusi, daca eu si sotul semnam impreuna, eu ca vand el ca e de acord cu vanzarea, nu se stinge acest drept de abitatie la momentul vanzarii ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e nevoie ca el sa fie de acord cu vanzarea, el trebuie sa renunte la dreptul de abitatie.
si v-am zis deja, poate renunta si atunci , dar dreptul de abitatie se radiaza ulterior, dupa data de semnare al contractului de cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa vand apartamentul si inca am mentiuni in cartea funciara mir_ella56 mir_ella56 POT FACE ?VANZAREA!am mentiune ,,litigiu in cartea funciara .Din cauza concediului la judecatorie nu am reusit sa fiu in termen .AM DECLARATIE NOTARIALA de la ... (vezi toată discuția)