avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trebuie sa vand apartamentul si inca am mentiuni in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trebuie sa vand apartamentul si inca am mentiuni in cartea funciara

POT FACE ?VANZAREA!am mentiune ,,litigiu in cartea funciara .Din cauza concediului la judecatorie nu am reusit sa fiu in termen .AM DECLARATIE NOTARIALA de la cel cu care sunt in litigiu ca nu mai are nici o pretentie. POT FI IN CULPA CA E DIN CAUZA MEA SI SA PLATESC DUBLU? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: mir_ella56 , utilizator 04:44, 9 Iulie 2010
nu sunteti neaparat in culpa.. dar promitentul cumparator trebuie sa gaseasca putina intelgere pentru dvs ca nu e capat de tara daca se amana incheierea contractului de vanzare cu o saptamana
buna ziua.
cu acea declaratie mergeti la CF si solicitati radierea litigiului.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
ContSters97658, utilizator
Nu, din pacate nu se poate radia notarea litigiului cu acea declaratie.
Pentru radiere este necesar, in primul rand, sa se solutioneze litigiul in instanta. In cazul dvs., reclamantul va renunta la judecata, fapt care va fi constat de judecator printr-o incheiere (sau sentinta :hm:), iar cu aceasta proprietarul se va prezenta la OCPI in vederea radierii din cartea funciara a notarii respective.
...asa e ...cf-ul cere sentinta cu mentiunea definitiv si irevocabil...insa cumparatorul poate sa cumpere si cu acel proces notat daca e convins ca litigiul s-a incheiat urmand sa fie radiat ulterior din cf...
Litigiul poate fi radiat in baza unei sentinte definitive si irevocabile sau printr-un certificat de grefa care sa ateste ca reclamantul si-a retras plangerea.Unii registratori de CF radiaza litigiu si in baza unei declaratii notariale ldata de partile in proces.

Alte discuții în legătură

Radiere litigiu atomol atomol cum si unde se poate cere radierea unui litigiu inscris in cartea funciara ???litigiu solutionat cu multi ani in urma???multumesc!!!!!! (vezi toată discuția)
Stergere litigiu din cf trandafir88 trandafir88 Buna ziua, Daca am inscris in cartea funciara a unui imobil un litigiu care inca se afla pe rol, este posibil daca eu imi dau acordul sa se ridice acel ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea sa fie radiat litigiul din cf madalina1205 madalina1205 Buna seara, Am si eu o problema, am avut un proces si pe parcursul lui am pus litigiu in cartea funciara pe cladirea cu care m-am judecat. In urma ... (vezi toată discuția)