avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Posibilitatea sa fie radiat litigiul din CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Posibilitatea sa fie radiat litigiul din CF

Buna seara,

Am si eu o problema, am avut un proces si pe parcursul lui am pus litigiu in cartea funciara pe cladirea cu care m-am judecat. In urma procesului am pierdut, sentinta (nu este definitiva) inca nu a fost redactata de judecator , in sensul ca nu a ajuns la avocat (a fost insa publicata pe Internet). Eu as vrea sa radiez litigiul din cartea funciara pentru ca nu vreau sa fac recurs, si avocatul imi spune ca trebuie sa astept sa ajunga hotararea de la judecator, ceea ce mai poate dura si nu vreau sa risc sa ma dea in judecata cel caruia i-am intabulat litigiul. Nu exista alta cale de radiere a litigiului ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 10:20, 22 Iunie 2013
In conformitate cu disp L nr 7/1996,radierea notarii in cartea funciara se poate realiza amiabil prin declaratie autentificata,iar in caz de litigiu numai in baza hotararii judecatoresti definitiva si irevocabila
Interesul de radiere a litigiului este al proprietarului cladirii. Nu va poate da in judecata atat timp cat este in imposibilitate de a prezenta o sentinta definitiva si irevocabila cu care sa radieze sarcina. Sa incerce cu un certificat de grefa, s-au vazut cazuri in care s-a putut radia si pana la prezentarea sentintei definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa vand apartamentul si inca am mentiuni in cartea funciara mir_ella56 mir_ella56 POT FACE ?VANZAREA!am mentiune ,,litigiu in cartea funciara .Din cauza concediului la judecatorie nu am reusit sa fiu in termen .AM DECLARATIE NOTARIALA de la ... (vezi toată discuția)
Radiere notare in cf nisara1 nisara1 Buna ziua, Cum pot radia o notare fcauta in CF? Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Cum sa procedez ? atomol atomol In extrasul de carte funciara am o sarcina pe care vreau sa o radiez .Este vorba de o plangere penala urmata de un proces penal care s-a judecat . Am sentinta ... (vezi toată discuția)