avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere notare in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere notare in CF

Buna ziua,

Cum pot radia o notare fcauta in CF? Care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: nisara1 , utilizator 10:31, 26 Octombrie 2017
Conform disp L nr 7/1996 radierea mentiunilor din cartea funcoiara se poate realiza fie in baza unui document autentificat fie in baza unei hotarari judecatoresti definitive
ynocentta a scris:

Conform disp L nr 7/1996 radierea mentiunilor din cartea funcoiara se poate realiza fie in baza unui document autentificat fie in baza unei hotarari judecatoresti definitive


Va rog sa-mi spuneti ce fel de document autentificat pot folosi la radierea notarii , si la cel articol din legea 7 este prevazut.

Este vorba despre urmatorul lucru: am cumparat un imobil in 2004 de la o firma care acum este in faliment si nu am autentificat actul la notariat. Am dat in instanta in paralel cu insolventa cu "obligatia de a face" sa oblige instanta ca lichidatorul judiciar sa mearga la notar sa autentificam actul facut in 2004. pe 23.10.2017 sa dispus ca lichidatorul judiciar sa mearga la notar. Eu am obtinut certificat de grefa pentru a-mi proteja imobilul cumparat. Cei de la CF vor hotarare definitive si irevocabila, sa radieze notarea, ceea ce eu nu pot obtine pentru ca litigiul cu insolventa mai poate dura si 3 ani.

multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
nisara1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare in cartea funciara nisara1 nisara1 Buna ziua, am intrat intr-o incurcatura pentru niste active cumparate la licitatie in 2004 ( cu contract de vanzare-cumparare) fara a le autentifica la ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea sa fie radiat litigiul din cf madalina1205 madalina1205 Buna seara, Am si eu o problema, am avut un proces si pe parcursul lui am pus litigiu in cartea funciara pe cladirea cu care m-am judecat. In urma ... (vezi toată discuția)
Radiere antecontract cf Ioana Grigore Ioana Grigore Buna ziua, As vrea sa stiu si eu o alta modalitatea decat pe cale judecatoreasca de a radia un antecontract din Cf.Eu am cumparat in .urma cu 8 luni o ... (vezi toată discuția)