avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera

-am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de habitatie viagera pentru o ruda a mea care a semnat la notar si locuieste efectiv acum cu mine in acest apartament,
-intrebare : la vanzarea acestui apartament in care eu am inclus clauza de habitatie viagera a rudei va trebuii sa am in mod expres acordul rudei sau chiar nu este necesar, deoarece a fost dorinta si vointa mea
-intrebare : eu sunt proprietar sau coproprietar cu ruda cu drept de habitatie viagera
Ca sa vindeți nu aveți nevoie de acordul rude, dar nici nu vi-l cumpara cineva. Dvs puteți vinde ce aveți, numai nuda proprietate, ruda va avea drept sa stea și dacă vindeți.
Ar trebui ca ruda sa renunțe la dreptul sau.
Nu sunteți coproprietar cu ruda, dar pe românește., ea folosește locuința, dvs ca proprietar riscați sa fiti proprietar cu numele și sa stați pe afara.
Multumesc,
- avand in vedere ca la cumpararea apartamentului eu am cerut notarului si includerea clauzei de habitatie viagera, deci la semnarea contractului de vanzare-cumparare au semnat vechii proprietari si eu nou proprietar si ruda cu habitatie viagera ,
conform certificarii notarului care a spus ca se poate face includerea clauzei in contract si apoi trebuie cu semnarea aceasta=vechii proprietari si eu nou proprietar si ruda , cu exemplare contract pentru toti
-intrebarea : la o noua vanzare a apartamentului prin semnarea de noii propietari si de mine si de ruda care are clauza de habitatie in acelasi contract nu ar fi in regula pt noii proprietari sa fie linistiti ?
Ruda trebuie sa renunțe la drept prin declarație, se radiază sarcina din cartea funciara și apoi vindeți.
Multumesc
1.Declaratia- trebuie data la notar ?Cum se taxeaza ?

2.Radierea din Cartea Funciara se face apoi de catre mine ?
-doar pe baza Declaratiei efectuate la notar
-la serviciul Taxe si Impozite, prin completarea unui document de radiere semnat doar de mine?
-radierea se face pe loc ?

3.Apoi dupa Radiere ce document primesc de certificare ca sunt proprietar si pot vinde ?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)