avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera

-am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de habitatie viagera pentru o ruda a mea care a semnat la notar si locuieste efectiv acum cu mine in acest apartament,
-intrebare : la vanzarea acestui apartament in care eu am inclus clauza de habitatie viagera a rudei va trebuii sa am in mod expres acordul rudei sau chiar nu este necesar, deoarece a fost dorinta si vointa mea
-intrebare : eu sunt proprietar sau coproprietar cu ruda cu drept de habitatie viagera
1.Declaratia- trebuie data la notar ?Cum se taxeaza ?

2.Radierea din Cartea Funciara se face apoi de catre mine ?
-doar pe baza Declaratiei efectuate la notar
-la serviciul Taxe si Impozite, prin completarea unui document de radiere semnat doar de mine?
-radierea se face pe loc ?

3.Apoi dupa Radiere ce document primesc de certificare ca sunt proprietar si pot vinde ?
Aceeasi situatie,cu diferenta ca.......pot vinde daca cumparatorii sunt de acord cu ramanerea rudei in casa,si in acest caz daca mai este nevoie de semnatura sau acordul rudei ???

Vânzarea se face între proprietar în calitate de vânzător și un cumpărător, fără nici o legătură cu titularul dreptului de abitație.
Dacă vânzătorul și cumpărătorul se înțeleg, cel care are dreptul de abitație nu este afectat în nici un fel de transferul proprietății. Nu e nevoie să-și dea acordul la vânzare, dar nici nu-i poate fi afectat dreptul de a folosi imobilul.
Declarația se da la.notar, nu știu cat costa, întrebați. cu declarația și cerere se merge la ocpi, va da un extras de carte funciara și apoi vindeți normal cu actele ce va sunt necesare- actul casei, adeverință dr la asociație, certificat fiscal..va mai zice notarul ce aveți nevoie.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
gi-jane2, moderator
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)