avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate Adaalbu

Activitate Adaalbu

Mulțumesc!
Este decizia primarului cu privire la despăgubire clădire demolata (retrocedări/confiscări) supusa documentelor de interes public? Care este articolul de lege aplicabil, in condițiile in care primaria refuza sa luna la dispoziție decizi Nr X și decizia Nr Y, in detrimentul unuia dintre moștenitorii legali?
Situație pe scurt:
-clădire confiscata in 1950, demolata in ‘76.
- in 1994 terenul este retrocedat in majoritate de cei 2 copii ai proprietarului defunct, in baza legii fondului funciar (premergător legii 10/2001). Fratele A a introdus cererea in instanța fără Știrea fratelui B. In urma diligentelor instanței fratele B a fost introduc in cauza. Retrocedează doar terenul ambii frați.
- in 2006 fratele B decedează, având mostenitori direcți soția (pe aceeași strada cu fratele A) și fiica (in străinătate).
- ulterior decesului fratelui B, fratele A deschide 1. Dosar despăgubire pt clădirea demolata și 2. Retrocedarea terenului rămas neretrocedat in 1994, FĂRĂ ȘTIREA MOȘTENITORILOR fratelui B.
- Fratele A obține inclusiv părțile cuvenite fratelui B (moștenitorilor). Nu se cunosc împrejurările sau declarațiile pe propria răspundere ref alți mostenitori.
- in 2021 fiica fratelui B afla de aceste demersuri și adresează primăriei o petiție, solicitând cele 2 decizii (cu număr precizat) de primar in baza cărora FRATELE A OBȚINE INCUSIV DREPTURILE CUVENITE FRATELUI B, DEFUNCT. Totodata precizarea dacă s-a restituit 50% sau 100% din masa retrocedabila.
Primaria, conștientă de situație (același primar, aceeași funcționari) da un răspuns negativ in care motivează "datele cu caracter personal" ale fratelui A.
- fratele A a încasat pe deplin despăgubirea pe întreaga clădire
- fratele A obține întregul teren rămas neretrocedat

Mulțumesc.


Multumesc

ynocentta a scris:

Conditionat de interes,puteti sesiza oficial politia teritoriala care detine competenta si autoritatea sa verifice atat cartea de imobil cat si sa verifice persoanele care domiciliaza efectiv in spatiul respectiv

Multumesc. Am scos extras de carte funciară, dar proprietarul nu este cel care îmi provoacă neajunsurile, ci fiul și soția acestuia. Ei sunt locatarii.

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Verificati la Cartea Funciara (OCPI) . Evidenta Populatiei nu va poate furniza nici o informatie. Cel mult va comunica datele instantei de judecata., daca exista o solicitare in acest sens..

Cum pot afla cine locuiește intr-un imobil vecin? Nu cine este proprietar, asta știu. Pot face adresa la Evidentă Populației in vederea chemării in judecata?
Un vecin ne acționează in judecata de mai bine de 20 de ani. In condițiile in care pierde sau retrage majoritatea acțiunilor (după ce am plătit avocat), insista sa ne cheme in instanța pt lucruri de nimic, și chiar și pt lucru judecat pe care exista hotărâri judecătorești mai vechi. Este un fel de joaca de-a judecata fără consecințe pt el. Întrebări:
1. In ultimul timp reclamantul tot depune actele mele, atat in instanța cât și pe la instituțiile pe la care ma reclama. Aceste acte au fost obținute ori din dosare precedente, ori sunt obținute de la câte un funcționar contra cost, probabil. altfel nu ar avea niciun drept sa le solicite sau primească. Ultimile depuse sunt: actul casei mele, certificatul Meu de Moștenitor, actul părintelui meu de deces, proces verbal al unei instituții de stat. Aceste acțiuni judecătorești NU au a face cu un drept de proprietate, ci cu “obligații de a face”
Unde si cum ma pot adresa pt a afla pe unde s-a folosit sau a depus actele mele. Cum formulez plângerea?
2. . Avocatul care ma reprezintă de niște ani, acum îmi blochează mie toate demersurile și întrebările. Discuțiile din ultimul timp atat cu avocatul cât și cu reclamantul ma fac sa cred ca avocatul meu ii da “neoficial” reclamantului informații despre apărarea mea și, in același timp îmi blochează demersurile pt a-l ajuta.
Reclamantul are nenumărate procese pe care le văd in portal. Cum pot sa aflu dacă avocatul meu îl reprezintă in alte cauze?
3. Cum pot afla numere de dosare mai vechi (ale lui cu alți vecini), dacă ele nu apar in portalul nou. Nu conținutul, ci doar numerele. Aceasta m-ar ajuta sa demonstrez reaua credință și “joaca reclamantului de-a judecata”, demers pe care avocatul meu îl blochează de asemenea.
Mulțumesc.