avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate c_marian85

Activitate c_marian85

Răspuns la discuția Am o problema ciudata
Va multumesc pentru raspuns, domnule Ioan. Norocul face ca nu costa mult reparatiile, ar fi fost pacat sa se strice o prietenie pentru un incident minor.

O seara placuta!
Buna seara tuturor!

Ma aflu intr-o situatie mai ciudata deoarece detin 2 autoturisme, ambele pe numele meu. Astazi mi-a cerut un prieten o masina imprumut, i-am dat cheile, dupa care se intoarce in casa si imi spune ca mi-a lovit cealalta masina in timp ce facea manevra de intoarcere cu spatele.
Ce sa fac in situatia asta? Ambele masini sunt asigurate la aceeasi firma de asigurari.
E posibil sa nu fiu despagubit pentru masina parcata avand in vedere ca ambele masini implicate sunt ale mele?
Trebuie sa sun la politie sau se poate face o constatare amiabila?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

O seara placuta!
Răspuns la discuția Zile de concediu neefectuate
Va multumesc pentru raspuns si pentru ideea primita.
O sa incerc in momentul in care primesc salariul sa ii spun ca a gresit calculul, poate recalculeaza pe loc.
Daca nu accepta, le depun cererea in scris.

Va doresc toate cele bune!
Buna seara!

Am o problema cu o firma la care am fost angajat in perioada 23.12.2009 - 11.01.2009, firma de la care am plecat prin demisie respectandu-mi preavizul legal de 15 zile.
Dupa plecare am insistat sa-mi primesc drepturile salariale, in luna Martie primind banii aferenti lunii Ianurie 2009 si mi s-a spus ca in luna Aprilie voi primi banii pentru cele 11 zile din Februarie.
Nu am mai primit banii, am depus plangere la ITM impotriva firmei si am primit castig de cauza, spunandu-mi-se in scrisoarea de la ITM ca s-a dispus plata urgenta a drepturilor salariale.
Astazi am fost sunat de contabila de la firma spunandu-mi ca ma pot duce dupa bani.
Cand am intrebat-o despre ce suma este vorba mi-am dat seama ca nu a luat in calcul faptul ca aveam 3 zile de concediu neefectuate.
Intrebarea mea este: daca nu specific in demisie si in plangerea de la ITM ca vreau si banii pentru zilele de concediu neefectuate, nu mai am dreptul la acesti bani?
Si alta intrebare: daca accept suma mai mica pot da ulterior in judecata firma pentru neplata zilelor de concediu neefectuate?

Va multumesc.
Răspuns la discuția cercetare disciplinara
Va multumesc mult pentru lamuriri, sunteti de mare ajutor! :)
Problema mea este ca nu am respectat perioada de preaviz (m-am angajat la o alta firma in perioada preavizului).
Dupa ce mi-a expirat preavizul angajatorul a inceput sa ma ameninte cu moartea si a refuzat sa imi inchida cartea de munca si sa imi dea lichidarea.

Dupa o plangere la ITM am reusit sa il constrang sa imi inchida cartea de munca dar bani tot nu am primit si urmeaza sa il dau in judecata.

Recent s-a trezit sa ma ameninte ca ma da in judecata pentru furt din gestiune deoarece am avut un client care nu a platit toate facturile catre firma la care am fost angajat.

Eram curios cam cat timp are la dispozitie sa faca acest lucru, avand in vedere ca eu mi-am dat demisia in Decembrie 2008.

Va multumesc.
Buna ziua!

Am si eu o intrebare referitoare la cercetarea disciplinara.
In cat timp de la demisie se poate convoca o comisie disciplinara?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Contestare proces verbal
Buna seara si va multumesc foarte mult pentru raspuns!
De asemenea va multumesc ca m-ati lamurit cu incadrarea contraventiei, eu cautasem in Regulamentul pentru aplicarea OUG 195/02, deoarece aceasta era scrisa pe procesul verbal si am crezut ca aparuse o mica eroare pe procesul verbal.

O sa astept sa treaca perioada de suspendare a permisului de conducere dupa care ma voi intoarce la sofat cu mai multa vigilenta.

Va multumesc din nou pentru raspuns!
Buna seara!

As vrea sa va cer sfatul in legatura cu un proces verbal care mi-a fost intocmit recent deoarece doresc sa contest procesul verbal.

In data de 16.07.2008 ma deplasam din Timisoara spre Arad. Intre Timisoara si Ortisoara exista un IAS unde este si o trecere de pietoni semnalizata iar sensurile de mers sunt separate de linia continua, in acea zona actionand indicatorul "Depasirea interzisa".

Intamplarea face ca in acea zona sa nimeresc in spatele unui autoturism imediat dupa ce am efectuat o serie de depasiri legale si veneam cu o viteza de aproximativ 100 de km/h. Autoturismul din fata mea a incetinit brusc iar primul meu instinct a fost sa il depasesc pur si simplu uitand ca in acea zona este interzis depasitul.

Imediat dupa ce am depasit autoturismul din fata am observat motivul pentru care acesta incetinise: la aproximativ 150 de metri in fata stationa o masina de politie pe partea dreapta din care a coborat un politist de la rutiera, m-a tras pe dreapta si mi-a retinut permisul de conducere in vederea suspendarii pe o perioada de 30 de zile si mi s-a intocmit un proces verbal.

Am platit amenda in mai putin de 48 de ore de la data intocmirii procesului verbal dupa care am decis sa studiez procesul verbal. Spre surprinderea mea, daca este corect ce am vazut pe procesul verbal, fapta savarsita de catre mine a fost incadrata la Art. 120 lit. 4.1 din Reg. pt. aplic. OUG 195/02.
Am studiat acest Regulament si am descoperit ca Articolul 120 contine doar 3 puncte in care se vorbeste despre regulile ce trebuiesc respectate cand se apropie masini cu semnale luminoase si sonore, iar punctul 4 nu exista la art. 120.

Fapta savarsita de catre mine am gasit-o la art. 152 din reg. pt. aplic. OUG 195/02.

In caz ca nu am citit eu bine procesul verbal, este scanat si accesibil la urmatorul link:
[IMG][ link extern ] ]

De asemenea, reg. pt. apli. OUG 195/02 se gaseste la adresa:
[ link extern ]

As vrea sa stiu daca in aceste conditii pot contesta procesul verbal si cam ce sanse as avea sa fie anulat procesul verbal si sa imi revina dreptul de a conduce.
Daca se poate contesta, as vrea sa stiu daca am nevoie de un avocat pentru aceasta procedura.

Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Marian