Am o problema cu o firma la care am fost angajat in perioada 23.12.2009 - 11.01.2009, firma de la care am plecat prin demisie respectandu-mi preavizul legal de 15 zile.
Dupa plecare am insistat sa-mi primesc drepturile salariale, in luna Martie primind banii aferenti lunii Ianurie 2009 si mi s-a spus ca in luna Aprilie voi primi banii pentru cele 11 zile din Februarie.
Nu am mai primit banii, am depus plangere la ITM impotriva firmei si am primit castig de cauza, spunandu-mi-se in scrisoarea de la ITM ca s-a dispus plata urgenta a drepturilor salariale.
Astazi am fost sunat de contabila de la firma spunandu-mi ca ma pot duce dupa bani.
Cand am intrebat-o despre ce suma este vorba mi-am dat seama ca nu a luat in calcul faptul ca aveam 3 zile de concediu neefectuate.
Intrebarea mea este: daca nu specific in demisie si in plangerea de la ITM ca vreau si banii pentru zilele de concediu neefectuate, nu mai am dreptul la acesti bani?
Si alta intrebare: daca accept suma mai mica pot da ulterior in judecata firma pentru neplata zilelor de concediu neefectuate?
Dar din moment ce este greseala lor cat le ia sa recalculeze salariul aferent si sa vi-l dea, fie si pe o lista separata? Faceti o cerere scrisa pentru acordarea restului de bani si solicitati un termen in scris chiar pe acelasi document pe care ati facut cererea pentru acordarea restului de bani. Poate in felul acesta evitati drumul pana la ITM, iar ei evita un nou control de la ITM.
Va multumesc pentru raspuns si pentru ideea primita.
O sa incerc in momentul in care primesc salariul sa ii spun ca a gresit calculul, poate recalculeaza pe loc.
Daca nu accepta, le depun cererea in scris.
Va doresc toate cele bune!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Demisie
nzz
Buna ziua . Doresc sa stiu de la un contabil sau avocat care sunt drepturile mele salariale la lichidare daca mi-am dat demisia pe data de 1 august fara ... (vezi toată discuția)
Solicitare sfat
Li_Ra
Buna ziua,
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie:
O persoana angajta la o firma din Bucuresti se hotaraste sa-si dea demisia din motive ... (vezi toată discuția)
Lichidare
anda_bebeko
Buna ziua,
Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)