avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare

Buna ziua,

Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost angajata cu 2 ore/ zi de catre angajatorul X si cu 6 ore/ zi de catre angajatorul Y. La data de 8 septembrie CIM cu angajatorul X a incetat ca urmare a demisiei mele, iar angajatorul Y mi-a inmanat o decizie de incetare a CIM cu data de 1 septembrie. Pana in momentul de fata nu am primit fisa de lichidare de la niciunul dintre angajatori. Este normal asa ceva? De la angajatorul X nu am primit nici macar salariul aferent lunii august( pe care ar fi trebuit sa il primesc la data de 15 septembrie).Precizez ca la data incetarii CIM aveam zile concediu de odihna restante. La momentul incheierii preavizului nu trebuia sa primesc o fisa de lichidare si banii corespunzatori zilelor lucrate si zilelor de concediu de odihna restante? O sesizare la ITM ar fi de vreun folos? As putea beneficia de somaj in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 26 Septembrie 2012
Fisa de lichidare nu are niciun suport legislativ .. angajatorul are obligatia sa va comunice decizia de incetare a raportului de munca si la solicitarea scrisa a dvs sa va elibereze adeverinta de vechime si adeverinta pentru somaj.

Neplata drepturilor salariale aferente perioade lucrate, necompensarea in bani a CO neefectuat pot fi sesizate ITM-ului .. de asemenea, in acelasi timp , puteti promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

In aczul incetarii c.i.m. prin demisie nu veti putea beneficia de indemnizatia de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar dat fiind faptul ca doar de la angajatorul X mi-am dat demisia, angajatorul Y concediindu-ma, nu pot primi somaj? La data incheierii preavizului ambii angajatori trebuiau sa-mi achite drepturile salariile aferente perioadei si banii corepunzatori zileleor de co neefectuat?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
anda_bebeko, utilizator
Puteti beneficia de somaj de la angajatorul Y daca v-a concediat din motive neimputabilke dvs si daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordare acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme serviciu anda_bebeko anda_bebeko Din data de 13 mai 2011 sunt angajata a firmei X, Bucuresti cu norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8ore/zi, 40ore/saptamana; repartizarea ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie si recuperare restante WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Mi-am dat demisia pe 12 august si am mentionat ca preaviz 20 zile calendaristice. Am luat numar de inregistrare pe demisie, dar pana la ora ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna & preaviz Snoopy Snoopy Buna ziua, as avea o nelamurire. Sunt in preaviz - de 30 de zile, desi nu detin functie de conducere, dar atatea zile am trecute in contractul de munca, si ... (vezi toată discuția)