Multumesc pt raspuns. Nu am amenintat-o, nu am jignit-o. Practic nu stiam daca nu a patit ceva., pt ca la ultima discutie imi spunea ca are probleme. Din pacate eu nu mai am mesajele pe facebook respectiv SMS pt ca le stersesem in momentul in care am zis ca gata, nu o mai caut. Se pot recupera cumva sau cere de la facebook? Sau sms-urile?
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:
Buna ziua,
Probabil ca respectiva persoana doreste sa nu mai interactionati cu dansa.
Posibil sa nu fie intrunit elementul constitutiv al infractiunii de hartuire.(aceasta infractiune este savarsita cu intentie , prin acte repetate ).
ARTEA II: PARTEA SPECIALĂ
TITLUL I: Infracţiuni contra persoanei
CAPITOLUL V: Infracţiuni privind obligaţia de asistentă a celor în primejdie
Art. 208: Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Daca este cauzata o stare de temere, infractiunea poate fi retinuta.
Starea de temere poate genera o stare de pericol.
Ati proferat acte de amenintare la adresa respectivei persoane?
O zi frumoasa,
av .Stoica Ioana