avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate vickm

Activitate vickm

As dori sa stiu care este cea mai sigura procedura de urmat pentru achizitionarea unui apartament ipotecat la banca. Proprietarul intentioneaza sa stinga aceasta ipoteca cu banii incasati pe apartament. Este necesar/sigur un antecontract, se pot face toate operatiunile deodata?
Cum poate fi exclus riscul de a da banii iar apoi contractul sa nu se mai incheie dintr-un motiv sau altul?
Daca se incheie un antecontract de vanzare cump pt un imobil ce urmeaza a fi construit, cum ar putea cumparatorul sa evite pierderea avansului dat in cazul unui faliment al vanzatorului? Ce anume ar trebui trecut in antecontract?
cora2006 a scris:

Antecontractul de vânzare a unui teren nu trebuie autentificat la notar.


Este vorba mai exact de un apartament care inca nu exista ci va fi construit. Se inscrie in cartea funciara si in acest caz?
AVLIL a scris:

In conditiile in care ati prevazut anumite clauze penale si/sau orice alte obligatii banesti intre parti, acest act autentificat este titlu executoriu cu privire la acele sume de bani.
Neautentificat, nu are aceasta valoare de titlu executoriu si veti merge in instanta pentru recuperarea sumelor.

Multumesc pentru raspuns. Ar mai fi cateva nelamuriri: Exista o limita valorica a sumelor de bani pentru care actul autentificat poate fi titlu executoriu?
Din punct de vedere al probarii contractului exista avantaje daca actul este autentificat? Ma gandesc ca poate la un moment dat cealalta parte nu va mai vrea sa recunoasca ca a semnat.
Da, priveste un imobil cu teren, insa este vorba despre un antecontract nu de un contract de vanzare cumparare. Se aplica aceasat regula si la antecontract?
Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se platesc la notar?