avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare apartament ipotecat

As dori sa stiu care este cea mai sigura procedura de urmat pentru achizitionarea unui apartament ipotecat la banca. Proprietarul intentioneaza sa stinga aceasta ipoteca cu banii incasati pe apartament. Este necesar/sigur un antecontract, se pot face toate operatiunile deodata?
Cum poate fi exclus riscul de a da banii iar apoi contractul sa nu se mai incheie dintr-un motiv sau altul?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:42, 3 Septembrie 2009
Daca procedati cum va spun eu nu exista absolut nici un risc!
Cereti-i vanzatorului sa mearga la banca cu dvs si sa solicite acordul bancii de instrainare a apartamentului catre dvs . Va trebuie copia dupa actul de identitate pentru ca acel acord se face de genul: "banca X , prin director Y ...suntem de acord ca dl.Z sa instraineze apartamentul catre W cu conditia achitarii sumei reprezentand creditul si a comisionului de rambursare anticipata datorat bancii.Banii vor fi virati in contul N.Eliberam prezenta pentru a fi utilizata la notariat"
Apoi stabiliti cu notarul ziua in care se face vanzarea . Se merge cu notarul la banca , se semneaza contractul si se vireaza banii in contul indicat de banca in acea adresa! In acelasi moment directorul bancii va elibereaza o adresa catre cartea funciara prin care este de acord cu radierea ipotecii! Notarul va depune toate actele (contract de vanzare -cumparare , radiere ipoteca si adresa bancii) la cartea funciara si va obtine intabularea apartamentului pe numele dvs.Astfel veti fi fericitul si sigurul castigator fara dureri de cap si pierdere de bani al acelui apartament!
SUCCES!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr un apartament care este ipotecat. care este procedura sigură pentru mine? mariana58 mariana58 Buna ziua Doresc sa cumpar un apartament ,pretul la care ne-am inteles este de 51000 euro.....din pacate am aflat ca apartamentul este ipotecat pt suma de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)