avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate crisxx

Activitate crisxx

dvs. puteti interpreta legal aceasta ordonanta? cum puteti afirma ca in baza OG 10/2009 un licentiat nu are diploma valabila? va rog sa cititi inca o data ordonanta cu pricina si s-o interpretati in temeiul legilor existente. va dau un pic de ajutor stimate consilier juridic prin a va informa ca nicio lege/ordonanta din lumea asta nu se poate aplica retroactiv si mai mult, og cu pricina face referire la STUDENTII inscrisi in perioada 2005-2008 si nicidecum la absolventii cu diploma.
deci cu deosebit respect va rog sa informati corect pe cei care va supun atentiei un raspuns legal.
cu stima,
inca nu au trecut cele 15 zile.va multumesc mult pentru raspuns.
fapta s-a produs pe 17 Iun ac.Procesul verbal de contraventie s-a incheiat pe 09 Oct ac.(fapta s-a produs in alta localitate decat cea de domiciliu,in alt judet) Pe mine ma intereseaza sa stiu daca este normal si legal sa fiu pus la plata acum dupa cateva luni pentru o fapta care s-a produs in luna iunie cand la acea data existau alte cuantumuri de plata a contraventiei iar azi sunt alte sume de amenzi...E legal sa se intample asta? Pot plati pt o fapta care la data comiterii ei amenda costa 1 leu iar azi cand mi se solicita s-o platesc, amenda costa 2 lei? Asta e intrebarea mea.
Va multumesc si astept un raspuns.
Am fost surprins de radar in luna Iulie iar procesul verbal mi-a venit in luna octombrie.Totul bine si frumos dar am o nelamurire.La data savarsirii faptei cuantumul amenzii prevazuta de lege pt depasirea vitezei legale avea o valoare iar in data primirii procesului verbal de instiintare a sumei primit de la politie,cuantumul pt amenda este altul...Mentionez ca incepand cu 01 Oct.ac. s-au modificat prin lege sumele de amenzi.
Intrebare: nu era normal ca daca fapta a fost savarsita in luna iulie ac. si amenda sa fie in concordanta cu data contraventiei? Are aceasta lege care stabileste valoarea sumelor de amenzi efect retroactiv? De ce politia ma obliga sa platesc amenda cu suma majorata de la 01 Oct?
Pot contesta in instanta procesul verbal de amenda?
Va multumesc
multumesc inca o data.evident ca e foarte clar faptul ca diploma de licenta obtinuta in urma absolvirii unei facultati de 3 ani are aceleasi prerogative si drepturi ca si una obtinuta dupa 4 sau 5 ani.este clar pt cineva care are capul pe umeri...pentru ceilalti insa care plutesc in mediocritate nu este.
va multumesc pt raspuns.stiu ca mai exista si legea 288/2004 care se refera strict la organizarea invatamantului superior"Bologna" numai ca,niste capete inchistate vor sa vada negru pe alb faptul ca aceasta diploma de licenta este similara cu cea obtinuta in urma absolvirii fac.de 4 sau 5 ani...
am o nedumerire.sunt proaspat absolvent cu diploma de licenta a unei facultati acreditate de trei ani(legea Bologna)Doresc sa stiu daca diploma mea de licenta este similara ca si competente cu cea din invatamantul de pana acum(4 sau 5 ani) si daca pot beneficia de incadrarea pe o functie de angajat cu studii superioare.(intreb toate acestea deoarece la mine la servici-unitate militara-cei de la serv personal inca nu stiu cum sa ne considere diplomele....exista vreo reglementare legislativa in acest scop?
va multumesc.