avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate Laur94

Activitate Laur94

Certificat de Calitate de Mostenitor

Buna,

Am Certificate de Calitate de Mostenitor pt ambii parinti decedati.

1. Care sunt diferentele dintre Certificat de Calitate de Mostenitor si Certificat de Mostenitor pe linga faptul ca in cazul primului masa succesorala (mobile/imobila) nu este declarata?
2. Cum pot fi folosite Certificatele de Calitate de Mostenitor?
3. Vedeti vreo posibitate de a le folosi in relatie cu celelalte doua discutii pe care le-am deschis acum doua zile?

Multumesc,
Deci suplimentul la certificatul de Moștenitor o sa fie pe numele tatălui meu decedat și al mătușii in viața, corect?

Pana obținem suplimentul și eu fac succesiunea cine poate administra terenul și încheia contracte de arendare?

Multumesc
Buna ziua,

Ceea ce propuneti poate fi o cale alternativa, in cazul in care suplimentul la certificatul de mostenitor initial poate fi eliberat pe numele unei persoane decedate (tatal meu), dar cred ca primul raspuns de la Dl. Av. Gabriel Klein Kiritescu prezinta rezolvarea situatiei intr-un mod mai simplu daca l-am inteles correct: dezbaterea succesiunea pt. terenul extravilan de mine direct cu matusa si obtinerea de certificat de proprietate pe numele noastre.

Oricum, daca amandoua caile sunt valide legal eu o prefer pe cea simpla.

Intrebarea mea este: la momentul acesta fara sa avem nici o succesiune pentru teren se poate spune (cu privire la terenul extravilan) ca din punct de vedere juridic eu si matusa in viata avem drepturi egale, corect?
Pentru incheierea de contacte arendare, etc.

Multumesc,

Succesiunea a fost dezbatuta numai pentru gonspodaria intravilana (postarea anterioara).
Certificatele de proprietate pentru terenul extravilan in discutia aceasta sunt inca pe numele bunicilor. Nu exista inca certificat de mostenitor pentru teren.

Folosesc ocazia acestei clarificari pentru o noua intrebare:

Cu privire la teren se pot spune ca din punct de vedere juridic matusa mea si eu avem drepturi egale?

Multumesc.

Multimesc mult.

raluk0207 a scris:

Da. In cazul in care aveti pretentii la succesiune, dar nu va puteti prezenta personal, puteti împuternici o altă persoană, să vă reprezinte la dezbaterea moștenirii.

Buna seara,

O noua intrebare generata de raspunsul primit in cealalta discutie pe care am deschis-o:

Presupun ca dezbateres cotei mele la notariat poate fi facuta prin procura, correct?

Multumesc,

Laur94 a scris:

Multumec mult, discustia aceasta a fost extrem de utila.
Voi incepe o noua discutie : "Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati" care este relatat la aceeasi situiatie familiara.

raluk0207 a scris:

Nu e necesară prezenta sau acordul mătușii.
Moștenitorii tatălui dvs sunteti mama si dvs

Multumesc mult pentru raspunsul detailiat.

Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati

As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare:

1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe numele bunicilor decedati
2. Tatal meu decedat dupa bunici si sora lui in viata singurii copii
3. Mama mea decedata dupa tatal meu
4. Eu sunt singurul copil al parintilor mei

Intrebari:

1. Intre cine se face succesiunea? Eu si matusa, correct?
2. Este nevoie de prezenta ei la notariat?
3. Poate fi dezbatut de persone cu procura speciala, or trebuie sa participam la dezbatere in persoana?

Multumesc anticipat.

Multumec mult, discustia aceasta a fost extrem de utila.
Voi incepe o noua discutie : "Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati" care este relatat la aceeasi situiatie familiara.

raluk0207 a scris:

Nu e necesară prezenta sau acordul mătușii.
Moștenitorii tatălui dvs sunteti mama si dvs

Multumesc din nou,

Deduc din raspunsul dumneavoastra ca eu pot sa fac succesiunea dupa tatal meu fara a o implica direct pe matusa mea in dezbatere. Nu trebuie ca dansa sa mearga la notar sau sa dea procura. Correct?