avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de Calitate de Mostenitor Buna, Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de Calitate de Mostenitor Buna, Am Certificate de ...

Certificat de Calitate de Mostenitor

Buna,

Am Certificate de Calitate de Mostenitor pt ambii parinti decedati.

1. Care sunt diferentele dintre Certificat de Calitate de Mostenitor si Certificat de Mostenitor pe linga faptul ca in cazul primului masa succesorala (mobile/imobila) nu este declarata?
2. Cum pot fi folosite Certificatele de Calitate de Mostenitor?
3. Vedeti vreo posibitate de a le folosi in relatie cu celelalte doua discutii pe care le-am deschis acum doua zile?

Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
Laur94, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:34, 22 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de calitate de mostenitor nu este act de proprietate. Cum ii spune si denumirea, doar dovedește calitatea de mostenitor, însă nu face dovada proprietății. Nu puteți dispune de bunuri, nu puteti ridica eventualele sume pe care le-au avut părinții la banci, nu puteti face nimic. Va ajuta în sensul că puteți întreprinde niste acțiuni de ordin administrativ, în calitate de moștenitor. De exemplu, sa Ob țineți documente, să depuneti cereri, să efectuați plati, să interveniti intr-un proces etc.
Certificatul de moștenitor este actul de proprietate pentru bunurile menționate în cuprinsul acestuia. Cu certificatul de mostenitor va puteti intabula dreptul de proprietate la Cartea Funciară, puteti transmite bunurile, puteti incasa bani, puteti încheia contracte cu furnizorii de utilități, va puteti face actul de identitate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul ambilor parinti eu_roger eu_roger Buna ziua,va rog sa ma indrumati ce pasi trebuie sa urmez pt. a deveni proprietarul unui apartament ai carui coproprietari sunt ambii mei parinti,decedati la ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor anton grigore anton grigore Am un certificat de mostenitor prin care parintii mi-au lasat o garsoniera, un teren, bunuri mobile (o mobila mai de valoare), si cateva ... (vezi toată discuția)