avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor

Am un certificat de mostenitor prin care parintii mi-au lasat o garsoniera, un teren, bunuri mobile (o mobila mai de valoare), si cateva bijuterii. Certificatul este unul singur, dar este solicitat ca document al proprietatii si la contractele cu furnizorii de utilitati, la cadastru, la asociatia de proprietari, oriunde trebuie sa fac dovada proprietatii garsonierei sau terenului. Pentru faptul ca acolo sunt si alte bunuri, iar actul trece prin mainele multor functionari, mi-as dori sa existe o posibilitate de a prezenta un act legalizat strict cu partea necesara. Adica unul pentru teren, altul pentru garsoniera. Consider aceasta o modolatitate de a ma apara de transmiterea de informatii nedorite, de hoti, ... Ce se putea face la momentul intocmirii actului si ce se mai poate face acum ? Notarii raspund unanim ca nu pot rupe certificatul. In cazul acesta poate trebuie schimbat ceva in reglementarea care stabileste acest lucru

Cu multumiri, anton
Faceti copii legalizate de pe original .....
Multumesc pentru raspuns. Copii legalizate se fac, dar tot cu bunurile mostenite in intregime. De exemplu: asociatia de proprietari vede si ca mai am un teren, si ca am bijuterii, etc

Anton
am inteles .... asa este legea ...in certificatul de mostenitor se trec toate bunurile mostenite, nu pot fi trecute separat fiecare bun pe cate un certificat ....:(
Legea e foarte buna asa cum e. Ati fi vrut sa fiti taxat la notar pentru fiecare bun diferit si pentru fiecare act? Cu ce va afecteaza ca sunt trecute toate bunurile? Daca nu ar fi fost trecute ati fi avut probleme reale!
Pai folositi incheierea de carte funciara a garsonierei sau chiar extrasul de cf si ve-ti evita neplacerile.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare nuda proprietate tibra50 tibra50 Acum 5 ani am cumparat garsoniera cumnatei mele ( vaduva ) printr-un contract de vanzare cumparare nuda proprietate ea ramanand sa locuiasca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa 23 ani de la divort iesire din indiviziune gaberry gaberry Buna ziua.va rog sa aveti amabilitatea sa mi raspundeti. Intrebarea mea este :cum ies din indiviziune(numele meu aparand in cotractul de vanzare -cumparare al ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare - valabilitate copie legalizata Iuliana89 Iuliana89 Buna ziua! As avea si eu 2 intrebari. Pot vinde o garsoniera daca am in locul contractului de vanzare cumparare original o copie legalizata a acestuia? Daca ... (vezi toată discuția)