avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate Alexrolyy

Activitate Alexrolyy

693 de lei de copil,pentru ca am 2 fete gemene ?

gi-jane2 a scris:

Dacă nu lucrează trebuie sa plătească raportat la minim pe ex, adica sa primiți 693 de lei lunar. Daca nu plătește timp de 3 luni, ii faceti plangere penala pt abandon de familie.

Buna ziua imi explicati va rog mult ce inseamna
Şedinţe
25.01.2024
Ora estimata: 08:30
Complet: 6-MINORI ŞI FAMILIE
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, cererea, astfel cum a fost precizată. Obligă pârâtul la plata pensiei de întreţinere în cuantum de 1/6 din veniturile lunare nete obţinute de pârât, în favoarea fiecărei minore, dar nu mai puţin de 1/6 din venitul lunar net minim pe economie, lunar, începând cu data introducerii cererii, respectiv 11.01.2024. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată. Măsurile sunt stabilite în mod provizoriu, până la soluţionarea pe fond a dosarului nr. 17106/303/2022. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronun?are. Apelul se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucure?ti. Pronun?ată azi, 25.01.2024, prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 373/2024 25.01.2024

Pentru ca el s a plans ca nu lucreaza,dar el nu a participat niciodata cu 10 bani la intretinerea minorilor
Multumesc
Va multumesc din suflet

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Fiind casatoriti legal se presupune ca exista acordul tacit al deplasarii minorului, existand totodata si incunostiintarea despre acea deplasare caci relatiile sunt cordiale si se discuta aspectele acestea in casa.. Deci puteti merge linistit cu copilul, insa nu puteti parasi tara fara acordul ei. Orice decizie privind minorul se ia de comun acord de catre parinti.

Buna ziua da,am hotarat de comun acord sa ne impacam,pentru copil,ne am recasatorit,dar stau asa cu frica ca ar putea sa faca niste chestii,de asta am apelat la Avocat.ro...imi cer scuze daca am spus ceva gresit atat timp cat mi a scris un moderator

gi-jane2 a scris:

Politia nu are legatura cu convenția dvs de la divort.
Acum o saptamana aveati alta poveste, v-a recasatorit zilele astea?

Va multumesc mult! Dar atunci in disperarea mea sa divortam in sentinta de divort s a adaugat o clauza in care spune ca nu am voie sa imi scot copilul din localitate fara acordul ei,acum pot sa ma duc cu el si altundeva fara am probleme dupa aceea ? In caz ca ea zice da puteti merge,si oe cand ies din oras sa cheme politia ?

Avocat Neagu Elena a scris:

Nu, pensia nu mai trebuie achitata.
Intretinerea copilului se face acum în natura de ambii părinți.
Felicitari!Casa de piatra!

Buna ziua,Am divortat la notar si pe sentinta imi cere pensia alimentara,acum duoa 1 an m am recasatorit cu ea,pensia alimentara trebuie platita in continuare sau nu ? Multumesc
Am inteles,multumesc

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă minorul are varsta sub 10 ani atunci nu poate fi tarat prin instanta.
Doar minorii cu varsta peste 10 vor fi audiați de judecator.
Vorbiți cu un avocat și expuneți situația pe larg.

Credeti ma nu am vrut sa se ajunga in instanta,am vrut frumos pe cale amiabila,nu am vrut sa tarasc si copilu si pe fosta in instanta sa ne murdarim,dar se pare ca ea a jucat totusi urat !

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Greseala a fost ca nu apelati la av atunci cand trebuie ci ulterior cand se ivesc probleme.Divortati frumos in instanta, o actiune banala, nu exista nu imi acorda divortul...Solicitati in instsnta modificarea programului de vizita etc.

Va multumesc mult de tot !

Buna ziua,sunt un tata disperat,am divortat de 2 luni la notsr de comun acord intr un fel pentru ca,conditia pe care mi a pus o ea ca sa accepte divortul era sa fie o clauza in care nu il pot scoate pe baietel din oras fara aprobarea ei,eu m am mutat in cluj din maramures,si nu pot merge tot timpul la el sa stau 2 ore cu el si sa ma intorc acasa,as vrea sa il iau si in cluj sa stea cu mine sa stea cu bunicii lui,dar mama lui nu il lasa nici cum,i am oferit bani,i am oferit de toate si tot acelasi lucru,va rog mult ce se poate face ca cedez ! Multumesc mult