avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel19880324

Activitate Daniel19880324

Sotia mea a primit o oferta sa se intoarca mai repede la serviciu din cresterea copilului. Fetita este prea mica pentru a merge la cresa, mai exact are 10 luni. Daca vreau sa intru eu in crestere copil, angajatorul meu are dreptul sa imi refuze aceasta cerere sau este obligat sa mi-o accepte?
Buna ziua. In contractul meu individual de munca sunt trecute 8 ore, fisa postului prevede ca delegatiile sunt atributii de servici. De multe ori delegatiile depasesc numarul de 8 ore, este corect asa? La delegatiile de 10 ore mi se taie bonu de masa pe ziua respectiva si nici la diurna nu ma incadrez. In contractul meu nu este specificat ca trebuie sa merg in delegatii, dar tot mi se zice ca in fisa postului e trecuta ca atributie de servici. Cum e corect dpdv legal?
Buna ziua. In cadrul firmei unde lucrez am fost trimis la un curs in strainatate. Am fost pus sa semnez un contract de confidentialitate cum ca 5 ani daca parasesc firma trebuie sa platesc cursul suma fiind calculata raportat la anii care trebuia sa mai raman in firma. Mentionez ca in contractul colectiv de munca perioada este de 3 ani, 5 ani fiind pt cei cu functii de conducere, eu ne avand functia respectiva. Intrebarea mea este pot pleca dupa cei 3 ani fara sa platesc suma ramasa? Contractul de confidentialitate a fost semnat fara ca eu sa stiu ca trebuia sa semnez pe 3 ani.