avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In cadrul firmei unde lucrez am fost trimis ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In cadrul firmei unde lucrez am fost trimis la un ...

Buna ziua. In cadrul firmei unde lucrez am fost trimis la un curs in strainatate. Am fost pus sa semnez un contract de confidentialitate cum ca 5 ani daca parasesc firma trebuie sa platesc cursul suma fiind calculata raportat la anii care trebuia sa mai raman in firma. Mentionez ca in contractul colectiv de munca perioada este de 3 ani, 5 ani fiind pt cei cu functii de conducere, eu ne avand functia respectiva. Intrebarea mea este pot pleca dupa cei 3 ani fara sa platesc suma ramasa? Contractul de confidentialitate a fost semnat fara ca eu sa stiu ca trebuia sa semnez pe 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 23 Septembrie 2020
Contractele individuale de muncă nu pot conține clauze care să stabilească drepturi la niveluri inferioare celor stabilite prin contractele colective de muncă aplicabile.

Clauza respectiva ar trebui sa fie anulata ,fie prin acordul partilor ,fie in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza la contract pentru un curs de perfectionare. alexandru_flr alexandru_flr Buna ziua, De curand am demisionat si angajatorul mi-a emis o factura care reprezinta un rest de plata al unui curs de perfectionare platit initial de ei in ... (vezi toată discuția)
Obligatiuni de restituire cheltuieli de formare profesionala wisp3r92 wisp3r92 Buna ziua, M-am angajat acum o luna intr-o firma. Pe contractul de munca era stipulata pentru formarea profesionala o suma de 13.965 lei ce trebuie achitata ... (vezi toată discuția)
Contract coletiv de munca Maya. Maya. La angajare angajatorul are obligatia de a respecta contractul colectiv de munca al firmei in contactul individual de munca ? (Contract colectiv de munca: zile ... (vezi toată discuția)