avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In contractul meu individual de munca sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In contractul meu individual de munca sunt trecute ...

Buna ziua. In contractul meu individual de munca sunt trecute 8 ore, fisa postului prevede ca delegatiile sunt atributii de servici. De multe ori delegatiile depasesc numarul de 8 ore, este corect asa? La delegatiile de 10 ore mi se taie bonu de masa pe ziua respectiva si nici la diurna nu ma incadrez. In contractul meu nu este specificat ca trebuie sa merg in delegatii, dar tot mi se zice ca in fisa postului e trecuta ca atributie de servici. Cum e corect dpdv legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 9 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
....
Art. 43
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.

Detalii : Munca suplimentara prestata in delegatie.
[ link extern ]

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna pentru angajat pentru timpul petrecut la sediul societatii apetra apetra Suntem o societate din slatina si am angajat un director vanzari din Iasi. Acesta are o saptamana munca de birou la Slatina si restul timpului pe teren. Cat ... (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)
Deplasari de personal si fisa de pontaj AliceS AliceS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, cum ar trebuie intocmita corect o fisa de pontaj pentru salariatii care sunt trimisi in deplasari (in afara locului de ... (vezi toată discuția)