avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate ec1konta

Activitate ec1konta

Răspuns la discuția diurna vs telemunca
Mutumesc pentru raspuns!

Cum in proaspata D112 pentru Ianuarie 2023 se declara mai nou si ajutorul de telemunca, pe langa veniturile impozabile si neimpozabile aferente diurnei, ma gandeam sa nu fie vreo problema in acest sens, de cumul de venit diurna+telemunca pentru aceeasi zi a telesalariatui,
Nu am gasit nicio prevedere sa interzica acest cumul de venit...asa ca am aplicat Legea 81/2018.
Răspuns la discuția diurna vs telemunca
In regulamentul intern e prevazut ca se acorda ajutor de telemunca atunci cand salariatul este in perioada de telemunca.
Cum toti salariatii firmei de 2 ani sunt in exclusiv in telemunca conform actelor aditionale la cim, nu li se aplica prevederile din Legea 81/2018??

Legea 81/2018
art. 6
(1) Telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne și contractele colective de muncă aplicabile salariaților care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului.
Buna ziua,
Se pot preda mijloace fixe si ob de inventar casate (calculatoare, monitoare, imprimante, telefoane fixe vechi, etc.) in urma inventarului din decembrie unei firme de reciclare, dar numai in baza unui proces-verbal de predare-primire, intrucat institutia noastra nu emite facturi? Este legal?
Multumesc!
Răspuns la discuția diurna vs telemunca
Buna ziua,
Dar daca telesalariatul care primeste ajutorul de pana la 400 lei/luna pentru activitatea de telemunca si e trimis in delegatie (in alt oras) de catre angajator, pentru acele zile de delegatie e corect sa primeasca si diurna si ajutor de telemunca?
Multumesc.
Asta inseamna ca in fiecare luna se transmite Revisal? Cum se face in practica asta?
Deci se vor intocmi acte aditionale cu noul program de lucru.
CIM sunt deja cu clauza telemunca inca de anul trecut.
Multumesc pentru raspuns!
Se discuta din ce in ce mai mult despre asta...inclusiv pe avocatnet.ro:
Nedumerirea este cum ramane inregistrat in Revisal un astfel de program??

Programul hibrid: În ce măsură pot combina angajatorii telemunca sau munca la domiciliu cu munca de la birou
în Relații de muncă & Asigurări sociale,
17 Iunie 2021

Anca Cernat
Redactor, avocatnet.ro
În condițiile relaxării restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, tot mai mulți angajatori iau în calcul revenirea la birou, încercând totodată să păstreze, chiar și parțial, posibilitatea ca salariații să își desfășoare activitatea în continuare și în regim de telemuncă. Însă, în contextul unui astfel de program hibrid, în ce măsură este posibilă alternarea prezenței la birou cu telemunca sau munca la domiciliu? Există, potrivit specialiștilor, doar varianta în care se poate opta pentru un program hibrid de telemuncă și muncă de la birou.
Se inregistreaza ceva in revisal daca angajatorul decide ca munca sa fie in sistem hibrid, 1 zi/saptamana la birou si restul in telemunca? E de ajuns sa fie intocmite acte aditional cu acest program?
Precizez ca de anul trecut toti salariatii firmei lucreaza in regim de telemunca.

Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspunsuri!

In concluzie "data comunicarii" este data cand salariatul comunica angajatorului.
Si cum sa se faca incetarea contractului de munca la data care o primeste acasa respectiv pe 18.01.2020 ...daca el vine la serviciu in continuare toata luna ianuarie, poate si luna februarie???
Exista vreo obligatie legala de notificare a angajatorului atunici cand primeste salariatul primeste decizia acasa?