avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dată comunicare decizie pensie parțial anticipata la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dată comunicare decizie pensie parțial anticipata la angajator

Angajatul primește decizia de pensionare parțial anticipata prin poștă la câteva zile de la data emiterii de către Casa de pensie. Acesta este in concediu boala la data primirii decizie. Este corect să comunice angajatorului decizia la data terminării concediului de boală si tot cu acea data sa
solicite încetarea cim.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Cristiana M, utilizator
Cel mai recent răspuns: ec1konta , utilizator 12:32, 21 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere situatia expusa, consider ca poate să comunice angajatorului decizia la data terminării concediului de boală .
Buna ziua,
Daca salariatul a primit ieri decizia de pensionare anticipata, si deocamdata nu o aduce la angajator pentru ca mai vrea sa lucreze pana la sfarsitul lunii, cu ce daca de intocmeste decizia de incetare a contractului de munca?

Multumesc anticipat!
La data comunicarii deciziei de pensionare anticipata, c.i.m. inceteaza de drept.
Data comunicarii la care face referire art.56 lit.c, este data cand a primit decizia salariatul acasa sau data cand anunta angajatorul?
Concret daca acesta aduce maine decizia de pensionare angajatorului, maine ii inceteaza contractul??
Data comunicarii , in opinia mea, este data comunicarii deciziei de pensionare salariatului.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul 3 alexenicolae alexenicolae Buna ziua, sunt angajat la o societatea comerciala , in ultimile luni am fost in concediu medical, am intrat la comisie si am primit decizie de pensionare ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul pensiei anticipate partiale nicusan nicusan Casa de Pensii trimite unitatii adresa prin care comunica emiterea deciziei de pensionare anticipata partiala.Unitatea ia cunostinta de aceasta , sa zicem la ... (vezi toată discuția)
Codul muncii eu_fac_viitorul eu_fac_viitorul Art. 56 (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept: c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a ... (vezi toată discuția)