Nu.Remuneratia acordului este atribuita orelor complete sau celor ramase in afara zilelor de concediu.Orele sunt complete in fiecare luna. In fluturas apare cu titlul de'' alte drepturi'' o suma care reprezinta sporurile care s-au introdus in salar si o majorare de salar anterioara. Suma ,intocmai ca sporurile, reprezinta un venit proportional cu orele de activitate. Asa cum am spus, suma reprezinta sporurile in cuantum candva de 35% ,care au fost trecute ca o suma fixa pentru a nu mai creste,raportadu-se la realizari,si 200 de lei,primiti la ultima marire a salarului minim. Aceasta suma este pentru a nu creste tarifele unitare. Cu toate acestea la inceputul anului imi puneau 3-4 zile de concediu in fiecare luna sa-mi realizeze venitul minim.Am cerut sa nu-mi mai puna zile de concediu si am fost remunerat sub 2000 lei brutul,
Am o activitate care presupune intrarea in locuinta oamenilor . In fiecare luna trebuie sa vizitez in jur de 900-1000 de locuinte,la ceilalti 1000 le intru doar in curte. In perioada martie -april am primit 6masti,4perechi de manusi si o sticla de spirt medicinal si nu am intrat in locuinte.Din data de 1mai activitatea este normala si nu am mai primit nimic. Este legal cum sunt trimis la munca?
Am un contract aditional la contractul individual de munca in care se specifica ca retributia mea este 25%regie si 75%acord. Activitatea mea presupune deplasarea cu autoturism proprietate privata la locul unde imi desfasor activitatea. Lungimea itinerariilor variaza de la deplasari in cadrul orasului la deplasari de65km. Deasemenea activitatea presupune activitati de pregatire a lucrului, care activitate care o desfasor la sediu sau acasa. Este legal ca in fluturasul de salar sa nu apara acest lucru? Este legal sa nu primesc acele zile de regie?
Sunt remunerata in acord. Pentru activitatea 'x' am 1leu. Firma se angajeaza intr-un nou contract,unde pe langa activitatea 'x' mai am sa fac un lucru in plus. Remunerarea este pentru activitatea 'x' 0,85lei si pentru 'x' si lucrul in plus 1,06 lei. Valorile sunt fictive. Sunt indreptatiti sa-mi impuna acest lucru? Mentionez ca nici acum nici altadata tarifele nu au fost negociate sau normate.