Am o activitate care presupune intrarea in locuinta oamenilor . In fiecare luna trebuie sa vizitez in jur de 900-1000 de locuinte,la ceilalti 1000 le intru doar in curte. In perioada martie -april am primit 6masti,4perechi de manusi si o sticla de spirt medicinal si nu am intrat in locuinte.Din data de 1mai activitatea este normala si nu am mai primit nimic. Este legal cum sunt trimis la munca?
Angajatorul are obligaţia de a asigura securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă, potrivit Legii nr. 319/2006.
Asadar, angajatorul areobligaţia de a da lucrătorilor echipamente individuale de protecţie (spre exemplu: măști de protecţie, mănuși de protecție etc.), iar in cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie, trebuie sa acorde echipamente individuale de protecţie noi care să protejeze lucrătorii împotriva COVID-19.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.