avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... termene de distribuire a echipamentului de protectie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

termene de distribuire a echipamentului de protectie

sunt interesat de actele legislative care reglementeaza tipul de echipament (salopete, cizme, manusi, casti, etc) pentru activitatile de tratare si distribuire apa potabila, canalizare, salubritate, statii de epurare. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:37, 17 Ianuarie 2014
Tipul de echipament de protectie nu este stabilit prin lege, ci se stabileste de catre fiecare angajator, in functie de riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala rezultate in urma evaluarii acestora.
HOTÃRÂREA nr. 1.048 din 9 august 2006 stabileste cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de munca.
Legea ssm nr. 319/ 2006 mentioneaza referitor la obligatii ale angajatorului
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
-art.12 al.(1) lit. b) să decidă asupra măsurilor de protecţie care trebuie luate şi după caz, asupra echipamentului de protecţie care trebuie utilizat;
-art.13
lit. r) să asigure echipamente individuale de protecţie;
lit. s) să acorde obligatoriu echipament individual de protecţie nou, în cazul degradării sau al pierderii calităţilor de protecţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de lucru pe bani johannes johannes La firma la care m-am angajat de curand mi s-au solicitat bani pe echipamentul de lucru.Primul echipament m-a costat 50% din valoarea sa urmatorul trebuind ... (vezi toată discuția)
Echipament protectia muncii - platit sau nu de angajat Pin.cristina Pin.cristina Buna ziua, In ce masura se poate solicita plata echipamentului de protectie ( bocanci, salopeta, tricou,vesta, casca, casti,ochelari) - indeosebi ... (vezi toată discuția)
Urgent !!! plata echipamentului de lucru Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nedumerire si anume exista vreo lege care reglementeaz plata echipamentului de lucru de catre angajat sau se stabileste de comun acord cu ... (vezi toată discuția)