avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... echipament protectia muncii - platit sau nu de angajat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

echipament protectia muncii - platit sau nu de angajat

Buna ziua,

In ce masura se poate solicita plata echipamentului de protectie ( bocanci, salopeta, tricou,vesta, casca, casti,ochelari) - indeosebi contravaloarea bocanci/tricou/salopeta/vesta - cand un angajat pleaca in scurt timp dupa ce acestea i-au fost predate.

Se da permanent echipament nou ? Ce se intampla cu cel purtat 1-2 saptamani/luni daca angajatul a plecat ? I se poate cere sa fie achitat daca nu lucreaza o perioada minima ? sau se igienizeaza echipamentul si se preda mai departe noului angajat ?

Multumesc anticipat pt lamuriri !
O zi cu bucurii !
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
Pin.cristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:27, 18 Decembrie 2020
Nu mai postati aceeasi discutie pe mai multe sectiuni de forum.
Ati primit raspuns aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

HG 1.048/2006
ART. 8
(1) Echipamentul individual de protectie este, in principiu, destinat purtarii de catre o singura persoana.
(2) Daca imprejurarile impun purtarea echipamentului individual de protectie de catre mai multe persoane, se iau masuri corespunzatoare pentru a se asigura ca aceasta utilizare nu creeaza diferitilor utilizatori nicio problema de sanatate sau de igiena.

ART. 10
(1) Echipamentul individual de protectie se distribuie gratuit de angajator, care asigura buna sa functionare si o stare de igiena satisfacatoare prin intermediul intretinerii, repararii si inlocuirilor necesare.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
inspectorSSM, utilizator
In principiu, art.8 al.(2) se refera la fostul echipament de interventie care se pastra in locuri special amenajate si se purta doar la interventii. Pot intra aici: soldare, pelerine de ploaie, cizme antiacide, mantale imblanite, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Purtare casca de protectie de mai multe persoane. enealex1986 enealex1986 Buna seara! Este obligatorie purtarea unei singure casti de protectie de mai multe persoane? Problema se pune in felul urmator: Astazi lucram cu un utilaj ... (vezi toată discuția)
Termene de distribuire a echipamentului de protectie handocad handocad sunt interesat de actele legislative care reglementeaza tipul de echipament (salopete, cizme, manusi, casti, etc) pentru activitatile de tratare si distribuire ... (vezi toată discuția)
Igiena personala la locul de munca lorela_ro lorela_ro Buna ziua. Lucrez intr-o institutie foarte cunoascuta cu foarte multi angajati. Pana de curand ceea ce aveam de facut nu implica folosirea castilor audio, dar ... (vezi toată discuția)