avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate cristinadarasteanu

Activitate cristinadarasteanu

Va multumesc pentru raspunsuri. Actiunea inca nu a fost introdusa, tata ar vrea cu acordul partilor ca sa se finalizeze mai repede si pentru ca fiul lor minor sa nu fie traumatizat mai mult decat este cazul. Eu insa nu stiu cat va dura efectiv procesul .....
Ce alta posibilitate ar avea mostenitorii sa o scoata pe sotie de la mostenire ? Vorbim aici de niste bunuri mostenite de tatal meu de la bunica iar sotia lui nu s-a ocupat deloc de el de cand s-a imbolnavit. Comportamentul ei a fost total lipsit de omenie,
Buna ziua,

As dori sa stiu daca, in situatia in care se incepe un proces de divort cu acordul partilor iar unul dintre soti decedeaza inainte de finalizarea divortului, procesul poate fi continuat de catre mostenitori.

Multumesc.
Tatal meu impreuna cu fratele lui au inchiriat un spatiu unei firme (restaurant). Cand urmau sa prelungeasca termenul de inchiriere, cei de la firma i-au dat tatalui meu spre semnare un contract de comodat, incheiat retroactiv cu doi ani, spunandu-i ca este actul aditional de prelungire a contractului de inchiriere. Din pacate tata a semnat fara sa citeasca, ulterior dandu-si seama ca a semnat un contract de comodat in locul unui act aditional de prelungire a contractului de inchiriere. Fratele lui insa nu a semnat, ei fiind proprietari in indiviziune asupra spatiului respectiv. In ce masura se pot folosi chiriasii de acest document semnat doar de unul din proprietari si in ce scop, mai exact care ar putea fi urmarile semnarii acestui document ?
Multumesc,
Am un angajat cetatean UE, englez, cu contract de munca incheiat in Romania, care doreste ca o parte din salariu sa-i fie platit in lei si o parte in lire. Salariul din contractul de munca este in lei. Exista vreo posibilitate in acest sens ?
Multumesc,
Va multumesc tare mult ! M-am mai linistit putin :)

Multumesc frumos pentru raspuns,as mai avea insa o intrebare, cota parte a fiecaruia se cunoaste deja, s-a stabilit cand s-a facut succesiunea, respectiv fiecare dintre proprietari detine 50% din totalul proprietatii. Nu este stabilit care este efectiv partea fiecaruia (care parte din casa este a unuia si care a celuilalt). In aceste conditii, teama mea si motivul pentru care am pus aceasta intrebare, este ca nefiind facuta iesirea din indiviziune, respectiv nefiind stabilit care parte din casa este a unuia si care a celuilalt, casa se poate scoate la licitatie, 50% din bani ii revin proprietarului care nu are datorii catre stat, 50% celuilalt care are datorii, dar din partea acestuia din urma, statul isi recupereaza banii.
Ca sa fiu ma clara, proprietatea se poate scoate la licitatie de stat daca nu este facuta iesirea din indiviziune ?

Multumesc,
Buna ziua,

Daca o proprietate este detinuta in indiviziune de 2 persoane iar una dintre ele are datorii mari catre stat (impozit pe venit), datorii care sunt notate in cartea funciara, se poate iesi din indiviziune daca persoana in cauza nu achita datoria ?
In situatia in care se emite ordin de executare silita a persoanei cu datorii, se poate executa proprietatea atata vreme cat nu este facuta iesirea din indiviziune ?

Multumesc anticipat,
Care este termenul in care trebuie sa se finalizeze consultatiile cu sindicatele ?
Cum ramane insa cu persoanele care au cumparat un apartament intr-un imobil, in baza Legii 112, si in care locuiesc de 24 de ani, si pe care nu l-au cumparat in scopul de a-l vinde la "pretul pietei" ? Nu l-au inchiriat in scopul de a obtine venituri de pe urma lui, nu au facut decat sa-l locuiasca, neavand alta proprietate. Au cumparat cu buna credinta, cu respectarea tuturor prevederilor si termenelor stabilite de Legea 112 - ce fac aceste persoane, va intreb ? Ajung in strada, dar cica asa se face dreptate !