avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate Dan55

Activitate Dan55

Răspuns la discuția Executare silită
În care contract, eu cu firma de executare nu am contract, ar fi culmea, iar ei au cumpărat o creanță de la bancă iar banca, de la data vânzării creanței, iese din discuție. Biroul de executare silită a obținut o hotărâre judecătorească pentru suma datorată băncii plus cheltuieli de judecată. Din câte am aflat, recuperatorii nu pot legal să mai perceapă penalități și dobânzi. Asta știu la acest moment și întreb dacă ceea ce știu este și corect.
Am un dosar de executare silită pusă pe pensie. Executarea își face efectul începând cu luna Septembrie 2020. Cheltuielile de judecată plus suma datorată este de 4.431 lei. Până la data de 01.11.2021 reținerea pe pensie se ridică la suma de 1.942 lei. 4.431 -1942 = 2489 lei. Menționez că pensia este plătită la data de 01 ale lunii. Între timp m-am angajat, astfel, mai am o sursă de venit. La data de 22.11.2021 executorul a transmis angajatorului aceeași Hotărâre Judecătorească pentru o reținere de 1/3 din salariu și executarea sumei de 2896 lei. Vă întreb, dacă Instanța a dispus executarea pentru suma de 4.431 lei, executorul poate majora suma de executat, deoarece din calculele mele, de aritmetică simplă, diferența dintre 2896 și 2489 este de 407 lei. Mai mult, simultan cu poprirea pe salariu există și poprirea pe pensie, minim pe trei luni, adică 3 x 128 = 384 lei, Deci o mărire a datoriei cu suma de 791 lei, față de ce a hotărât instanța. Este legal ?
Mulțumesc foarte mult !
Bună ziua ! Am o proprietate pe care vreau să o vând iar pentru asta apelez la o persoană terță (rudă, prieten, cunoștiință etc.) care va avea o procură specială notarială din partea mea. Doresc să vând pentru o anumită sumă ( ex. 20.000 lei) dar cel mandatat de mine obține și vinde la un preț mai mare (ex. 200.000 lei). Eu vreau să primesc doar suma de 20.000 lei iar restul de 180.000 lei să revină celui pe care l-am mandatat. Se poate legaliza la notariat o astfel de procură, cu astfel de clauze ? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns !
Bună seara
Știu că o Procura Specială Notarială, privind vânzarea unui imobil, are o valabilitate de trei ani, dacă nu este revocată. Acum întrebarea: într-o astfel de procură poate fi inserată o clauză care să facă imposibilă revocarea ei de către mandantă, înainte de limita celor trei ani ?
Întrebarea nr. 2: dacă o procură, cu doi mandatari, necondiționați unul de celălalt, este revocată iar unul dintre mandatari nu a fost notificat, procura este totuși revocată legal ?
gi-jane2
Mulțumesc pentru sfat, depinde și de prețul de vânzare, acesta nu este unul impus. Greșesc cumva ?
raluk0207, mulțumesc pentru sfat. Acum mă poate ajuta dacă nu a fost revocată, am posibilitatea să mă mișc repede.
La acel moment nu aveam unde locui, mostenirea a fost mica, 10,000 euro, am avut de ales între o căsuță mică și bătrânescă undeva la țară și cu sechestru pe ea și varianta aleasă în final. Asta a fost la acea vreme, 1000 de euro erau imposibil de achitat. Mulțumesc pentru răspuns.
In anul 2012 am primit o suma de bani reprezentand mostenire de pe urma tatalui. Cu aceasta suma am cumparat un imobil pe numele fiicei fostei mele sotii, eu fiind in baza de date pentru un rest de plata la un credit bancar ( aprox. 1000 eur ). Mai am vreo sansa sa-mi recuperez respectivul imobil ? Mentionez ca in anul 2019 am primit din partea fiicei vitrege o Procura Speciala cu puteri depline dar nu stiu daca a anulat-o sau nu. Pot verifica acest aspect ? Daca da, cum ?