avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Am o proprietate pe care vreau să o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Am o proprietate pe care vreau să o vând iar pentru ...

Bună ziua ! Am o proprietate pe care vreau să o vând iar pentru asta apelez la o persoană terță (rudă, prieten, cunoștiință etc.) care va avea o procură specială notarială din partea mea. Doresc să vând pentru o anumită sumă ( ex. 20.000 lei) dar cel mandatat de mine obține și vinde la un preț mai mare (ex. 200.000 lei). Eu vreau să primesc doar suma de 20.000 lei iar restul de 180.000 lei să revină celui pe care l-am mandatat. Se poate legaliza la notariat o astfel de procură, cu astfel de clauze ? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns !
Cel mai recent răspuns: Dan55 , utilizator 16:02, 13 Mai 2021
Da, insa nu se legalizeaza ci se autentifica, si nu este o simpla procura ci este chiar un contract de mandat prin care stabiliti pretul minim al vanzarii, precizand totodata ca restul, pana la pretul negociat al vanzarii, i se va cuveni mandatarului care remuneratie pentru ducerea la indeplinire a mandatului.
Mulțumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat irevocabil si netransmisibil? Adriana Irimia Adriana Irimia Am in fata o procura de vanzare in care \"x\"-proprietari imputernic pe \"y\" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)