avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate julia_myneeds

Activitate julia_myneeds

Buna ziua,
as dori putin ajutor la situatia de fata.
Un ONG pregateste pedagogi si invatatori si educatori pentru un curs special pe durata la 2 ani in strainatate. ONG-ul plateste totul pentru cursanti.
Incepand din toamna anului asta incepe cursurile in Romania. Ea nu face cursurile efectiv, ci este un fel de intermediar. Profesorii sunt de la Institutul de afara, care are o politica foarte ciudata cu privire la franciza.

Intrebarile mele sunt
1. ONG-ul trebuie acreditat cu privire la cursul respectiv?
2. Trebuie neaparat sa isi ia titulatura de Formator de cadre?
3. Daca trebuie sa-si ia titulatura respectiva, care ar fi legislatia care sta la baza si ce contraventii survin in urma faptului ca functioneaza de ceva vreme fara ea.
4. Daca nu trebuie sa aiba titulatura respectiva, cum ar trebui sa ma apar in fata organului statului care imi vine in control.

Specific ca ONG are CAEN-urile
8541 - Invatamant superior non-universitar
8542 - -//- universitar
8559 - Alte forme de invatamant n.c.a
8560 - Activitatii suport pentru invatamant.

Doresc sa mentionez ca am sunat la ARACIP, la Ministerul Educatiei si la Inspectoratul Scolar si ma plimba intre institutii.
Am scris la fiecare dintre ele si nu am primit nici un raspuns concret.

Dorim sa fim in legalitate si acoperiti in cazul oricarei eventualitati.

Va multumesc!
Am incercat sa-i contactez, nu raspund.
O sa incerc varianta specificat de catre dumneavoastra!
Va multumesc!
Cei de la banca nu vor sa ne dea credit pe motivul am istoric negativ si ca sunt inscrisa in Biroul de credit cu acest credit, este cu 6, adica peste 180 de zile intarziere.
Eu, acest credit l-am inchis, impreuna si cu cardul. Eu nu stiam nimic despre acesta, nu am fost nici macar instiintata!
E posibil sa te treaca dupa atatia ani? Sunt 7 ani, totusi...si asa am facut efort de memorie sa imi aduc aminte ce poate fi!
Am o problema cu biroul de credit!
Am facut de curand o interogare la Biroul de Credit si m-am trezit cu o inscriere la un credit care inchis din 2006.
In foaia de interogare scrie : "Revolving card de credit"
Cardul respectiv a fost inchis, nu am nici un fel de restanta la nimic!
Inscrierea apare cu data de 7.10.2013!
Ce trebuie sa fac in cazul asta?
Se pare ca este adevarat.
Depuneti o cerere, in acest sens, in care sa stipulati ca doriti restituirea sumei xxx, conform chitantei/facturii.
Răspuns la discuția Vechime in munca
Buna, am o problema asemnatatoare, doar ca eu sun inca angajata la firma respectiva si am aflat de curand ca nu mi-au inregistrat contractul de munca si lucrez 9 luni la ei, doresc sa mentionez ca am dat toate actele in afara de diploma de BAC, care este la faculate si cei de la faculate nu au vrut sa-mi dea nici copie dupa ea, de 2 ani de zile ma cert cu ei. Si acum cand am aflat contabila mi-a spus ca nu se poate sa se inregistreze contractul de munca fara diploma de BAC, si nu inteleg de ce pentru ca pe cartea de munca imi este specificat BAC-ul + i-am dat si adeverinta de la faculate. Dupa cate stiu eu se poate inregistra si cu buletinul daca ai carte de munca, un contract. Ce ar trebui sa fac? Daca plec pot sa le cer o adeverinta cum ca am lucrat la ei, chiar daca nu apar pe stat de plata? Asa am aflat ca nu sunt inregistrata la ITM cu contractul de munca.