avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare ilegala masini, recuperare taxe
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare ilegala masini, recuperare taxe

Acum am citit pe money.ro In sectoarele 4 si 6 nu mai este legala ridicarea masinilor. E adevarat? Daca da, cum ne putem recupera banii??

Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 11:12, 8 Decembrie 2013
Se pare ca este adevarat.
Depuneti o cerere, in acest sens, in care sa stipulati ca doriti restituirea sumei xxx, conform chitantei/facturii.
Cererea se face catre Politia Locala?
~ Conținut șters la cerere ~
E adevarat ca, fiind declarata nelegala in baza solutionarii unei exceptii de nelegalitate, HCL continua sa produca efecte, dar nu e adevarat ca trebuie asteptat sa fie revocata. In opinia mea, pasii ar fi urmatorii:
-soliciti restituirea banilor, iar daca intampini refuz
-formulezi actiune in instanta pt obligare la restituire, dar in acelasi timp ar trebui formulata actiune in anularea HCL; primul proces se va suspenda pana la solutionarea actiunii in anulare
In acest mod, HCL nu va mai produce niciun efect, daca va fi anulata pe cale principala. Bineinteles, ar fi un serviciu pe care cineva l-ar face tuturor, dar pana la urma asta e solutia logica.
@elena, @comodus....
Voi cita dintr-un articol :
Instanta a stabilit ca Consiliile locale [sect.4 si 6] au modificat ilegal Codul Rutier. Astfel s-a creat un precedent pentru toate dosarele din tara avand acelasi obiect. "Spre deosebire de chestiunea clauzelor abuzive, de exemplu, legea Contenciosului Administrativ reglementeaza in mod expres situatia in care un anumit act a fost declarat ilegal. In aceasta situatie, respectivele prevederi inceteaza automat sa-si mai faca efectul", a declarat avocatul Piperea.
Amanunte aici :
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum este cu interesul in cazul incercarii de anulare a unui act normativ ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Mai multe persoane am fost amendate in baza unei hotarari de consiliu local care este nelegala. Am depus contestatii si am castigat. Dar vrem sa ... (vezi toată discuția)
H.c.l. se poate anula? kukycriss kukycriss Buna seara! Rog frumos sa mi se spuna si mie daca o hotarare de consiliu local se poate anula si ce lege se aplica privind anularea hotararii. De mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)