Cum si de catre cine se face aceasta expertiza ?
Bună ziua,
Mama mea a decedat în noiembrie anul trecut, iar acum mă confrunt cu o problemă în finalizarea succesiunii. În cadrul partajului din 1984, după divorț, mama trebuia să-i plătească fostului ei soț suma de 8.387 lei. Din păcate, nu am dovada că această sumă a fost plătită. Fostul soț al mamei nu este tatăl meu și nu am contact cu el.
Notarul susține că, fără dovada plății, suma trebuie trecută în cartea funciară .. Știu că suma este prescrisă, dar notarul afirmă că prescripția nu operează automat și că datoria trebuie menționată în acte dacă nu există o hotărâre judecătorească privind prescripția. Am consultat și un executor judecătoresc, care mi-a spus că nu poate echivala această sumă la valoarea actuală pentru ca eu să o pot depune într-un cont de consemnare.
Întrebarea mea este: cum pot afla valoarea actualizată a sumei de 8.387 lei din 1984 și cine mi-ar putea oferi un document oficial în acest sens?
Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Poate să-mi dea cineva răspuns?
Bună ziua,
am fost la un avocat, iar acesta mi-a propus să fac o cerere de constatare a prescripției pentru sumele datorate. Am înțeles că este un alt demers. Există riscul ca cererea să fie respinsă? De ce ar fi această variantă mai eficientă decât cea pe care ați prezentat-o dumneavoastră? Puteți să mă ajutați cu un raspuns?
Vreau sa fac succesiunea si sa trec apartamentul pe numele meu . Numai ca la notar mi sa spus ca nu poate face nimic pt mine atita timp cit este acea datorie de achitat si ma trimis la un avocat .
Fostul soț al mamei mele nu este tatăl meu, și nu știu absolut nimic despre el: nici când s-a născut, nici dacă mai are rude sau altceva. Cum ar fi situația dacă el nu ar mai fi în viață?
Doresc să inițiez procedura de succesiune după mama mea. Este important de menționat că sunt singura moștenitoare. Mama a fost căsătorită până în 1983, iar în 1984 a avut loc divorțul și partajul. În documentul de partaj, este menționat că trebuia să îi plătească fostului soț o sumă specifică până la o anumită dată, pentru a putea rămâne în apartament. Valoarea acestei sume în prezent este aproximativ 20 de lei. Cu toate acestea, nu am găsit nicio dovadă că mama mea ar fi efectuat această plată către fostul soț. Despre fostul soț, nu am nicio informație – nu știu unde s-a născut, nu știu unde s-au căsătorit, nu știu unde locuiește în prezent și nu știu dacă este în viață sau nu. Cum pot să obțin informații despre el?
Buna ziua ,mama mea este într-un cămin de bătrâni din 2019 din cauza stării sale de sănătate, iar eu nu locuiesc în România pentru a avea grijă de ea. Acum 3 săptămâni a suferit un infarct și a fost transportată la spital cu ambulanța. Din cămin, nu i s-a dat cartea de sănătate cu ea, sub motivul că s-ar putea pierde, și că ar fi datoria familiei de a o duce la spital când este externata . Așa cum am menționat, eu nu locuiesc în România, și ea nu are pe nimeni care să aibă grijă de ea.este adevarat ce spun cei de la camin ? Cei de pe ambulanta si la internare nu trebuiesc acte cum ar fii buletin sau carte de sanatate ?
Apartamentul despre care e vorba este in momentul de fata închiriat .de pe 1 Iulie . Chiriasul ma tot pisează la cap ca nu este apa calda și ca dacă știa ( și cică ar fi fost atribuția mea sa ma informez ) nu mai închiria .Din cauza aceasta eu m-am adresat in scri la președintele blocului și am vrut sa stiu de ce și pe ce durata nu este apa calda . Ca răspuns am primit ce am scris mai sus : “ Doar pentru că sunt politicos, nu din obligație.” Este obligația Președintelui blocului sa informeze locatarii / proprietarii dacă urmează sa se oprească apa rece , calda , curentul etc ?
Buna ziua, dacă am o întrebare in ceea ce privește apa calda , rece etc . la cine sa ma adresez ? Președintele blocului mi-a spus ca nu e obligația lui .
Citat : “ Doar pentru că sunt politicos, nu din obligație.” a fost răspunsul lui .