avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Ilinca Banu

Activitate Ilinca Banu

Eh, nu cred ca trebuie sa o luati personal., dl Niculescu. Adica daca cineva incearca sa mi revendice curtea casei cu un act in care la vanzator apare o amprenta, in loc de semnatura., fara sa se mentioneze motivul pt care nu a semnat. Vanzatorul era stiutor de carte si eu am dovezi. Iar avocatul meu nu a considerat important acest aspect. Credeti ca a procedat corect si eu nu trebuia sa intervin? Consider ca nu toti avocatii sunt corecti...
De nevoie, din cauza distantei, a trebuit sa schimb avocatul. Daca avocatul actual, care ma reprezinta, intr-un proces de mostenire, nu a respectat ceea ce a discutat cu mine si a trimis o intampinare, fara sa abordeze toate temele procesului, desi eu am insistat sa mergem pe linia primului avocat, eu mai pot schimba ceva? Pot trimite si eu o alta intampinare spre completare? Mentionez ca nu a expirat inca termenul de trimitere.
Nu mai traiesc. Dar daca exista un testament, fratele sotului l-ar putea ataca cu sanse mari de castig?

raluk0207 a scris:

Da, are.
Socrii dvs mai trăiesc?

Daca sotul a decedat si noi nu avem copii, fratele sotului ar avea drept de mostenire asupra bunurilor noastre? Mentionez ca sotul are si un apartament obtinut inaintea casatoriei noastre.
Da, testamentul este incheiat la notariat in anul 1991. Legatarul a facut succesiunea in 2004 fara sa fi trecut si testamentul prin succesiune. Defunctul a lasat doar anumite bunuri legatarului. Restul mostenirii s-a impartit in mod egal prin succesiune, fara sa se tina cont de testament. Cele trecute in testament nu apar in succesiune. Acum legatarul a decedat, iar mostenitorii lui cer recunoasterea testamentului. Au acest drept sau bunurile din testament se vor imparti si cu ceilalti ?


Succesiunea dupa defunctul care a facut testamentul este facuta si nu a fost bagat si testamentul la succesiune, de catre mostenitorul testamentar. Ulterior mostenitorul testamentar a murit, iar acum cei care ii urmeaza la succesiune mai au dreptul la testament? Multumesc!

Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau acea proprietate se va imparti acum cu toti participantii la succesiune?
Mama a mostenit prin succesiune dupa persoana care figura ca vanzator acea proprietate. Cumparatorul nu a fost parte in succesiune. Actul de vanzare cumparare a fost anterior succesiunii.

gi-jane2 a scris:

Ulterior, acel teren mama l a primit in succesiune

a lasat o pe mama sa foloseasca acea proprietate fara sa zica nimic, nici macar dupa ce in urma unei succesiuni, i a revenit mamei.

Nu prea inteleg cum...ulterior

Am zis ca e act ascuns, pt ca nu s a deschis rol fiscal pe baza lui. Ulterior, acel teren mama l a primit in succesiune ea avand deschis rol fiscal, iar acum dupa moartea mamei mele, cel care are actul isi revendica proprietatea. Deci 20 ani , persoana, care era o ruda apropiata, a lasat o pe mama sa foloseasca acea proprietate fara sa zica nimic, nici macar dupa ce in urma unei succesiuni, i a revenit mamei.


editat citat- pt a a raspunde, se apasa pe raspunde, e jos in stanga ecranului.
Chiar daca persoana stia sa scrie? Pot dovedi asta.

raluk0207 a scris:

Da, este valabil actul.
Asa era practica atunci, în cazul persoanelor nestiutoare de carte.