avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca sotul a decedat si noi nu avem copii, fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca sotul a decedat si noi nu avem copii, fratele sotului ar ...

Daca sotul a decedat si noi nu avem copii, fratele sotului ar avea drept de mostenire asupra bunurilor noastre? Mentionez ca sotul are si un apartament obtinut inaintea casatoriei noastre.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:41, 18 Septembrie 2021
Da, are.
Socrii dvs mai trăiesc?
Nu mai traiesc. Dar daca exista un testament, fratele sotului l-ar putea ataca cu sanse mari de castig?

raluk0207 a scris:

Da, are.
Socrii dvs mai trăiesc?

Dacă soțul v-a lăsat testament, fratele nu poate solicita reductiunea, pentru ca nu are calitatea de moștenitor reservatar. Deci dvs ați fi unicul moștenitor.
Dacă soțul nu a lăsat testament, dvs va revine jumătate, iar cumnatului jumătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)
Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Testamentul poate fi atacat? Cotei Cotei Socrul meu a decedat in 2015,acum soacra mea vrea sa ne lase un testament prin care daca dupa moartea ei sa mostenim noi parte .sotul meu mai are patru frati ... (vezi toată discuția)