avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate raluca.dumitru

Activitate raluca.dumitru

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie referitor la cazurile de hartuire la locul de munca. Societatea noastra are deja un expert in egalitate de sanse si tratament numit, respectiv Directorul de Resurse Umane. Considerati ca este un conflict de interes? asr trebui numita o alta persoana? Mai mult, in noul ghid publicat despre hartuire, se vorbeste despre o comisie responsabila pentru primirea si solutionarea cazurilor de hartuire. Este Ok daca se ocupa de acest lucru tot expertul de egalitate sau este nevoie de aceasta comisie? Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns! Totusi, am observat in mediul online, in anunturile pentru stagii de interhsip ca mai toata lumea ofera tichete de masa....pot intra ele pe exceptia din legea 165/2018 (cred ca art.15, alin. 2) si sa spunem ca le oferin in scop de marketing/promovare/publicitate?
Vorbim de companii mari, care cred ca au gasit o oportunitate sa le ofere, fara a incalca legea?!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie! Este interzis sa acordam tichete de masa unui student care se afla in internship la noi in societate? Acesta are contract de internship pentru 3 luni. Va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Societatea are implementat pontajul electronic cu preluarea datelor de intrare si iesire din societate automat din turnicheti. Separat, toate alte cereri sunt introduse prin aplicatia interna de pontaj, in care se incarca si documentele doveditoare. Este suficienta arhivarea electronica a acestor date, respectiv a pontajului (aprobat de manager si final de HR) sau trebuie si printate si arhivate in format pe hartie?
Va multumesc!
Buna ziua! Avem un salariat care este consilier local in cadrul unei comune si este convocat la sedinte periodice. Intelegem ca este invoit de drept, dar va rog sa imi spuneti daca angajatorul este obligat sa si plateasca aceasta invoire sau nu, atata timp cat angajatul nu presteaza munca in ziua respectiva. Din OUG 57/2019 (art .212, alin 9) nu reiese foarte clar acest lucru. Va multumesc!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie, respectiv daca s-a stabilit, prin lege, daca zilele de concediu ingrijitor trebuie platite de catre angajator. In caz negativ, cum le gestionam? sunt zile libere fara plata, dar faza suspendare CIM?
Multumesc!
Super! va multumesc tare mult pentru raspuns! a fost de mare ajutor!
Pentru convocarea unui salariat la Comisariatul Militar, este obligat angajatorul sa acorde zi libera platita angajatului, considerand ca este obligatie cetateneasca? Va multumesc!
Buna ziua,
Concediul paternal, acordat in conditiile noilor prevederi legislative (si chiar si anterior) este obligatoriu sa fie efectuat neintrerupt, sau poate fi impartit in mai multe perioade (in decursul celor 8 saptamani de la nastere), bineinteles fara a depasi cele 15 zile lucratoare permise?
Va multumesc!