avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate mariamihaela12345

Activitate mariamihaela12345

Când Serviciul de Probațiune a cerut contopirea la obiectul cauzei este invocat art. 513. Cp.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,
Art. 123 Cod Penal

(3) Dacă minorul aflat în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate săvârşeşte o nouă infracţiune sau este judecat pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa dispune:

a) prelungirea măsurii educative luate iniţial, fără a putea depăşi maximul prevăzut de lege pentru aceasta;

b) înlocuirea măsurii luate iniţial cu o altă măsură educativă neprivativă de libertate mai severă;

c) înlocuirea măsurii luate iniţial cu o măsură educativă privativă de libertate.

(4) În cazurile prevăzute în alin. (1) lit. a) şi lit. b), precum şi în alin. (3) lit. a) şi lit. b), instanţa poate impune noi obligaţii în sarcina minorului ori sporeşte condiţiile de executare a celor existente.

Deci in teorie instanta ar trebui sa se scada ceea ce s-a executat, avand in vedere ca legea vorbeste de o ,,prelungire a pedepsei luate initial (in speta asistarea zilnica), fara depasirea maximului special.

Cine a dispus masura si pe ce temei juridic?

Cea de-a doua infracțiune a fost săvârșită înainte să rămână hotărârea definitivă pt prima.. Pentru prima infracțiune sentința a fost dată de către Tribunal (asistarea zilnică iar pt a doua a fost de către Judecătorie. Contopirea a fost făcută de Judecătorie..
In temeiul art 585cpp raportat la art 129 al 1 Cp.. stabilește ca pt toate infracțiunile concurente prin sentintele menționate o singura măsură educativa.... Asistarea zilnica pt 6luni.

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,
Art. 123 Cod Penal

(3) Dacă minorul aflat în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate săvârşeşte o nouă infracţiune sau este judecat pentru o infracţiune concurentă săvârşită anterior, instanţa dispune:

a) prelungirea măsurii educative luate iniţial, fără a putea depăşi maximul prevăzut de lege pentru aceasta;

b) înlocuirea măsurii luate iniţial cu o altă măsură educativă neprivativă de libertate mai severă;

c) înlocuirea măsurii luate iniţial cu o măsură educativă privativă de libertate.

(4) În cazurile prevăzute în alin. (1) lit. a) şi lit. b), precum şi în alin. (3) lit. a) şi lit. b), instanţa poate impune noi obligaţii în sarcina minorului ori sporeşte condiţiile de executare a celor existente.

Deci in teorie instanta ar trebui sa se scada ceea ce s-a executat, avand in vedere ca legea vorbeste de o ,,prelungire a pedepsei luate initial (in speta asistarea zilnica), fara depasirea maximului special.

Cine a dispus masura si pe ce temei juridic?

Bună ziua
Vă expun un caz.
Un minor pt o infracțiune de operațiuni bancare primește ca pedeapsă 4luni de asistare zilnică hotărâre care rămâne definitiva în 20 iunie. Ulterior mai primește o pedeapsa pt furt calificat de 6luni de supraveghere, hotărâre care rămâne definitiva pe 2 august.
La începutul lunii octombrie are loc contopirea celor două pedepse.iar judecătorul a dispus anularea formelor de executare emise de Tribunal și Judecătorie și emiterea unor noi forme de executare. Acesta decide ca pt cele două infracțiuni concurente minorul să execute o singura măsură educativă și anume asistarea zilnica pt o perioada de 6luni.
Intrebarea ar fi dacă cele aproape 4luni executate se scad din noua pedeapsa sau se anulează.
Nu precizează nimic in acest sens sau nu înțeleg eu.
Mulțumesc.
Bună seara
În fisa postului pot fi adăugate atribuții care nu au legătură cu felul muncii?
Mai exact pt postul de educator principal în cadrul DGASPC care necesita studii superioare, am dat examen la legislație legea 272/2004 ord 25/2019, codul muncii, iar acum vor sa adauge ca atributie gătitul . Este legal? Asta nu înseamnă o modificare unilaterala a contractului? Ce legătură ar avea educația cu gătitul?
Căsuța de tip familial pentru copiii aflați în plasament.
Bună ziua.
Un educator cu studii superioare poate avea cumulativ atribuții pentru educație, bucătărie și de curățenie într-o căsuța pt copii de tip familial?
Educatoriii se ocupa de copii ,, fac mâncare și curățenie,. Este legal?
Vă mulțumesc pentru răspuns.
BUNA ZIUA

X - Apelant reprezentant legal
ANONIMIZAT - Apelant inculpat
Y - Inculpat- (minor)

Z - Intimat (Parte civila)

5.06 - Continuitate

20.09 - Termen intermediar

Ce inseamna ,,apelant inculpat, continuitate si termen intermediar'' intr-un proces penal?
Multumesc frumos.
Am cumpărat o litiera automata pe care am dat 1720ron. Aceasta s a defectat după doua zile de utiluzare (dă eroare într-una). Problema este ca am aruncat cutia de carton simplă pentru că era foarte mare.
Mai pot face retur/schimb la produs?
Litiera a fost folosită acele doua zile cât a funcționat.
Bună ziua.
Pentru furtul calificat (un telefon) , se poate retrage plângerea?
Buna seara
In anul 1998 am primit somaj, dar nu mai gasesc carnetul. De unde se poate elibera o adeverinta care sa ateste acea perioada ? Am nevoie pentru schimbarea gradatiei in munca.
Multumesc frumos.