avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate mariamihaela12345

Activitate mariamihaela12345

Buna seara
Poate beneficia de pensie de urmaș un minor al carui tată avea vechime in câmpul muncii doar 4 ani ?
Multumesc frumos.

Am înțeles. Aceste reglementări sunt specificate în ROI al instituției publice.
Mulțumesc frumos.
Poate fi interzis accesul angajaților cu autoturismele personale în curtea unei instituții publice, daca seful centrului impune acest lucru ? Mentionez că există câteva locuri de parcare ,care au fost până acum folosite de către angajați .
Mulțumesc frumos.
Buna ziua Atunci când o sarbatoare legală este in weekend , (25 dec) ,cum sunt remunerați oamenii care își desfășoară activitatea în ture. pentru acea zi? Menționez că pentru orele efectuate în weekend se primește spor conform legii. Este legal să cerem un liber pentru că am lucrat in acea zi?
Multumesc frumos, M-am lamurit intre timp. Se aplica la salariul de baza, numai ca sporurile sunt inghetate, de aceea suma este diferita.
Buna seara.La ce se aplica procentul de 15% pentru sporul de tura? In 2019 aveam un salariu de baza brut de 3515. La acesta s-a adaugat acest spor in valoare de 482 ron .Nu ar fi trebuit 527?Multumesc.
Nu am fost la notar ,incă. Incerc să găsesc cea mai bună variantă, care cel mai probabil va fi un contract de intretinere .Vă mulțumesc frumos
Buna ziua.Eu si sotul meu detinem o casa si dorim sa facem donatie cu scutirere de raport unuia dintre copii nostri pemtru 50%.Avem doi copii.
Dupa donatie va urma divortul nostru,el urmand sa se casatoreasca cu altcineva. In cazul in care sotul decedeaza sotia ,eventual copilul lor are vreun drept la casa ?Multumesc.
Buna ziua .Vreau să fac act de vânzare cumpărare cu unul dintre copii mei pentru o cotă parte din casă ,mai exact pentru o pătrime ..Ne-am gândit să facă un credit și să ne dea acești bani la încheierea contractului prin transfer bancar ,ulterior urâmând ca noi sa-i înapoiem banii pentru a rambursa anticipat. Se poate demonstra că a fost o donație deghizată?