avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Activitate Marian.g

Activitate Marian.g

Am inteles. O sa contactez un avocat. Cu toate acestea, pentru cultura mea general juridica, as fi curios ce articol prevede faptul ca daca este formulat de catre reprezentantii legali, în speta de catre parinti, minorii nu trebuie să semneze sau să fie mentionate datele acestora (mai ales în situatia în care instanta incuviinteaza audierea acestora, pot propune probe etc). Va multumesc!
Buna ziua! Am o intrebare, în privinta unui proces civil. Am calitatea de intimat parat.
Apelantii reclamanti sunt 4 la numar (2 parinti și copiii acestora, 2 la numar).
Pe portal apar partile, inclusiv minorii în dreptul carora e mentiunea "prin reprezentanti legali X și Y (cei 2 parinti)".
În cadrul cererii de apel sunt doar parintii trecuti, facanduse doar mentiunea, dupa unul dintre parinti, "în nume personal și in calitate de reprezentanti legali ai minorilor, X și Y (numele copiilor).", fara a fi trecute alte date ale copiilor (CNP/ domiciliul), în afara de numele acestora. De asemenea, cererea de apel este semnata doar de cei 2 parinti, nu și de copii (care, cum am spus, au calitatea de reclamanti în acest proces).
Au fost 2 termene procesuale pana acum.
Intrebarea mea este: pot solicita respingerea apelului din cauza incalcarii art. 470, alin. (1), lit. a) și lit. e)?
De asemenea, art. 471, alin. (3) mentioneaza faptul ca "(...) Completarea sau modificarea cererii se va face inauntrul termenului de apel.". Au trecut mai mult de 30 de zile de la comunicarea hotararii.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Sunt parat intr-un proces civil. Reclamanții au depus la al 6lea termen probe audio preconstituite. Pot cere ca acestea să fie respinse deoarece au fost înregistrate pe ascuns, fără acordul meu, în școală? Fiind probe preconstituite, din 2018, mi se pare ca se incalca și dreptul la un proces echitabil deoarece nu știam ca aceștia înregistrează. Dacă știam acest fapt puteam și eu, de pe atunci, să îmi culeg probe pentru a veni cu acestea în susținerea afirmațiilor mele.
Precizez ca acestea sunt făcute cu rea-credință, înregistrând și depunând la dosar doar ceea ce au dorit ei, nu și alte înregistrări care ii dezavantajau pe ei (este firesc să depună doar ceea ce ii avantajează, dar consider ca nu mai exista echitabilitatea din moment ce eu nu am aproape nicio proba în susținerea spuselor mele deoarece faptele reclamate au fost destul de vechi și nu m-am “înarmat”, precum reclamanții, cu probe).
Consider ca pe lângă asta s-au încălcat bunele moravuri (fiind înregistrat fără acordul meu) și Legea educației naționale (art 272, alin 3, 4 5).
Dvs ce părere aveți?
Mulțumesc anticipat!

P.S.: Probele audio la care fac referire nu prezintă fapte de natura penală, cum ar fi agresarea fizica a unui elev sau altele de acest gen.
Buna seara!
Va scriu în speranta ca voi putea obtine niste sfaturi în legatura cu situatia în care mă aflu.
Acum aprox. o saptamana am fost contactat telefonic de un functionar fiscal de la ANAF care m-a intrebat daca acum un an am incheiat un contract de prestari servicii cu o anumita firma de curierat. Am spus ca nu stiu despre existenta acestui contract și am fost chemat la sediu pentru a mi se prezenta contractul semnat în numele meu. Intr-adevar, acesta exista, insa datele de contact și semnatura nu sunt ale mele.
Precizez ca, printr-un apel din partea mea la acea firma de curierat, mi s-a adus la cunostinta ca intr-adevar, acest contract a fost semnat în numele meu, insa intre timp a fost reziliat. Pana la momentul rezilierii, acest contract a produs efecte timp de aproximativ jumatate de an.
Functionarul ANAF mi-a comunicat ca am fost chemat pentru ca o anumita persoana a trimis produse în numele meu, produse pentru care nu au fost platite obligatiile fiscale catre stat (facandu-se evaziune fiscala). Principalul suspect, acele produse fiind comercializate prin firma de curierat printr-un contract încheiat în numele meu, sunt eu, evident.
Printr-o "ancheta" facuta de mine am descoperit cine este vinovatul și, în consecinta, imediat ce am dat o nota informativa la ANAF (spunand adevarul, ca eu nu sunt în fapt beneficiarul contractului de prestari servicii și nu am cunostinta de acest contract), am depus și o plangere penala pentru infractiunile de fals în inscrisuri sub semnatura privata și uz de fals.
Fiind cu adevarat prejudiciat dpdv moral (niciodata nu am mai fost anchetat pe nicio cale, mi s-a produs un disconfort psihic care inca persista avand în vedere suspiciunile care inca planeaza asupra mea, dorind să activez intr-un domeniu în care conteaza extrem de mult conduita sociala, starea de panica a familiei mele și riscul ca în viitor să mă confrunt cu un alt contract de aceasta natura sau poate mai rau, cu un contract de credit sau altele care m-ar prejudicia dpdv pecuniar), as dori să stiu care ar fi sansa să mi se ofere daune morale.
Precizez ca sunt constient de faptul ca instanta, de la caz la caz, poate oferi daune morale, aplicate în functie de fiecare speta în parte. Totusi, as dori să stiu, cand voi fi intrebat daca am pretentii pe cale civila, care ar fi acestea și în ce cuantum.
Avand în vedere ca timp de jumatate de an mi s-a folosit identitatea pentru a fi livrate produse comerciale (cu scopul clar de a se incerca "mascarea" persoanei care intr-adevar a comis fapta de evaziune fiscala)... Dvs ce parere aveti? Care ar fi suma, reprezentand daune morale, care s-ar putea acorda în privinta acestei spete?
Cu toate ca stiu faptul ca în cursul unui proces penal, latura civila nu este supusa timbrarii și pot cere oricat doresc eu, as vrea să nu mă arunc să cer o suma extrem de mare.
Va multumesc anticipat pentru o eventuala lamurire și va doresc o seara placuta în continuare! :)