avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea apelului din cauza lipsei datelor personale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea apelului din cauza lipsei datelor personale

Buna ziua! Am o intrebare, în privinta unui proces civil. Am calitatea de intimat parat.
Apelantii reclamanti sunt 4 la numar (2 parinti și copiii acestora, 2 la numar).
Pe portal apar partile, inclusiv minorii în dreptul carora e mentiunea "prin reprezentanti legali X și Y (cei 2 parinti)".
În cadrul cererii de apel sunt doar parintii trecuti, facanduse doar mentiunea, dupa unul dintre parinti, "în nume personal și in calitate de reprezentanti legali ai minorilor, X și Y (numele copiilor).", fara a fi trecute alte date ale copiilor (CNP/ domiciliul), în afara de numele acestora. De asemenea, cererea de apel este semnata doar de cei 2 parinti, nu și de copii (care, cum am spus, au calitatea de reclamanti în acest proces).
Au fost 2 termene procesuale pana acum.
Intrebarea mea este: pot solicita respingerea apelului din cauza incalcarii art. 470, alin. (1), lit. a) și lit. e)?
De asemenea, art. 471, alin. (3) mentioneaza faptul ca "(...) Completarea sau modificarea cererii se va face inauntrul termenului de apel.". Au trecut mai mult de 30 de zile de la comunicarea hotararii.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2022
Marian.g, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian.g , utilizator 17:36, 1 Octombrie 2022
Nici unul din motivele invocate de dvs nu va duce la respingerea apelului.Cautati alte apărări sau discutați cu un av,fără sa va supărați sunteți cazul tipic al justitiabilului care , reprezentandu-se singur interpretează după cum vrede dispoziții legale..Formularea în calitate de reprezentant legal este suficienta,nu e nevoie de semnăturile copiilor aceștia fiind minori, în ceea ce privește datele minorilor dacă instanta considera necesar ar fi putut sa pună în vedere apelantului etcetc.
Nici unul din motivele invocate de dvs nu va duce la respingerea apelului.Cautati alte apărări sau discutați cu un av,fără sa va supărați sunteți cazul tipic al justitiabilului care , reprezentandu-se singur interpretează după cum vrede dispoziții legale..Formularea în calitate de reprezentant legal este suficienta,nu e nevoie de semnăturile copiilor aceștia fiind minori, în ceea ce privește datele minorilor dacă instanta considera necesar ar fi putut sa pună în vedere apelantului etcetc.
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles. O sa contactez un avocat. Cu toate acestea, pentru cultura mea general juridica, as fi curios ce articol prevede faptul ca daca este formulat de catre reprezentantii legali, în speta de catre parinti, minorii nu trebuie să semneze sau să fie mentionate datele acestora (mai ales în situatia în care instanta incuviinteaza audierea acestora, pot propune probe etc). Va multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

proces pentru reincredintare minora sicorn sicorn Buna seara, am avut un proces pentru reincredintare minora iar la al doilea termen avocatul paratei a invocat lipsa calitatii procesuale pasive a mamei ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut Janoskarobi Janoskarobi Am primit o comunicare adresă mi a fost luat permisul de conducere și judecătoria mia transmis întâmpinare formulată de ipj covasna ce an de facut cineva ... (vezi toată discuția)
Solutie actiune marire pensie intretinere Livica Livica Azi am avut prima infatisare la actiunea de marire pensie intretinere deschisa de mine. Dupa cum m-am asteptat s-a dat amanare dar nu inteleg prea bine ce ... (vezi toată discuția)