avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Activitate lescu

Activitate lescu

Buna ziua! Am primit decizia de pensionare (pensie anticipata partial) la data de 13 septembrie 2018. Mi s-a respins valorificarea adeverintei care atesta veniturile aferente acordului global si nu mi s-au valorificat salariile IC inscrise in carnetul de munca. Am depus contestatie in termen, dar inca nu am primit raspuns (au trecut peste 4 luni). Urmeaza, asadar, sa chem in judecata Casa de Pensii. Va rog sa-mi spuneti ce legi (articole, litere) trebuie sa invoc in formularul pe care-l voi depune la Tribunal, pentru fiecare dintre cele doua probleme mentionate. Si, daca nu cer prea mult, sa ma ajutati cu o formulare corecta a acestora. Multumesc.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raƒspuns. Maƒ putet›i ajuta, vă rog, s™i cu o trimitere la legea care permite acest lucru?
Bună ziua,

Mă interesează să aflu dacă, fiind angajat cu carte de muncă la o editură, pot încheia cu aceasta, simultan, și contracte de colaborare (drepturi de autor).
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Posibilitati pensionare
Va multumesc pentru informatii, sunteti foarte amabil.
Răspuns la discuția Posibilitati pensionare
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat. Mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ati mai putea oferi cateva informatii, si anume:

1. Pot afla de la reprezentantii Casei de Pensii daca perioadele in care am lucrat cu contracte pe drepturi de autor s-au adaugat la stagiul de cotizare? (eu personal nu am incheiat niciun contract in acest sens cu Casa de Pensii).

2. Pot plati contributia pentru pensie retroactiv (pentru circa 4 ani)? In ce conditii?

3. In cazul in care la un moment dat sunt indreptatita sa solicit pensia anticipata partiala, mai pot lucra pe baza unui contract de colaborare (pe drepturi de autor)?

Va multumesc anticipat pentru toate lamuririle oferite.
Buna ziua. Sunt nascuta la 1 iulie 1958 si am cumulat 27 de ani si 23 de zile de munca pana la 01.01.2009. De atunci, am mai lucrat doar episodic, sub forma de colaborare, pe baza unor contracte de drepturi de autor, mentionate in Declaratia de venit global depusa anual.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca, in conditiile date, pot beneficia de vreo forma de pensie. Va multumesc.
Am rugamintea sa-mi spuneti cat timp trebuie pastrate documentele contabile ale unei societati comerciale (SRL), dupa radierea acesteia la Registrul Comertului.
Multumesc.
Răspuns la discuția testament incert
Bun, acum am inteles. Multumesc. Nu eram familiarizata cu termenii...
Răspuns la discuția testament incert
Dar chiar asta era problema! Ce succesiune sa accept daca ea nu se deschide? Stiu ca aceasta ar trebui sa aiba loc in termen de 6 luni dupa deces. Dar, inca o data: daca verisoara care poseda toate actele necesare deschiderii succesiunii (deci inclusiv certificatul de deces al matusii si actele casei etc.) nu vrea sa deschida succesiunea, eu ce pot sa fac? Sa o deschid eu? Unde? Aici, in Bucuresti? Acolo, in Bacau? Si, din nou, pe baza caror acte?
Ce se intampla daca nu se deschide succesiunea in termen de 6 luni?
Sper sa ma ajutati in continuare cu raspunsuri, inclusiv la intrebarile din mesajele precedente. Inca o data, multumesc.