avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate kmikze

Activitate kmikze

Buna ziua,

Am o prietena care a intrat in belea. Ei bine, mai exact sotul ei. Sotul ei a plecat in Belgia sa lucreze, dar s-a aventurat mai tare si in urma unei inscenari o prostituata l-a acuzat de tentativa de viol si trebuie sa faca 6 luni inchisoare acolo.

Intrebarea este: se poate depune vreo cerere catre judecatoria belgiana in care sotia, sa il cheme acasa, ca il iarta,etc., pe baza ca sotul intretinea familia (ei au impreuna si un copil de 2 ani)?

Multumesc

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se puncteaza, la dosarul pentru solicitarea unei locuinte ANL, studiile superioare daca nu am inca licenta data. Adica este de ajuns cerftificatul de absolvire pentru aceasta solicitare, sau trebuie si diploma de licenta?

Multumesc anticipat.
multumesc pentru raspuns, dar:

masterul se incadreaza in invatamant universitar, sau post-universitar? sau nu conteaza?

Prin urmare, daca mama nu obtine venituri dar in anul premergator nasterii a fost fie studenta, fie absolventa inainte de somaj [...] atunci se incadreaza pentru a obtine indemnizatia

dupa cum ati spus, rezulta ca daca studenta termina sa zicem in iunie masterul, si naste pe 1 ianuarie (anul urmator), inseamna ca nu mai beneficiaza de indemnizatie?
sa inteleg ca singura solutie ramane o tara exotica? B-)
Salutare,

As vrea sa clarific anumite chestii, si va rog sa ma corectati daca gresesc.

Conform legii, indemnizatia pentru copil se acorda NUMAI daca nasti in alea 60 zile de dupa absolvirea institutiei superioare de invatamant (presupun ca se refera si la master -la zi).

Intrebarea e: ca sa aiba o sarmana studenta acea indemnizatie, trebuie sa isi programeze copilul sa se nasca intre iulie-august in anul premergator examenului final ????

E ca la loterie, daca ai noroc sa nasti atunci.. perfect. Stati putin... loteria e tot a statului... :stunned:
Discuție ajutor de somaj
Buna ziua,

Pot beneficia de ajutor de somaj daca sunt absolvent de studii superioare, dar student la masterat?