avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Activitate gorangersgogo

Activitate gorangersgogo

Multumesc pentru sugestie.
Sper in publicarea deciziei pana a se ivi necesitatea de a o uzita si, in acest sens, va mai adresez o ultima intrebare. Am aflat dosarul in care a fost dezbatuta speta, exceptia este ridicata direct de Avocatul Poporului.
In vederea unei cereri de urgentare a redactarii deciziei CCR, inteleg ca doar partile in dosar pot solicita acest fapt, in consecinta doar Avocatul Poporului? Prin urmare, modul in care pot personal incerca sa accelez acest proces ar fi sa formulez o petitie catre Avocatul Poporul in care sa ii aduc, respectuos, la cunostina, situatia si sa ii cer formularea unei cereri de urgentare din partea institutiei dumnealor catre CCR?
Va multumesc!
Nici cere o eventuala suspendare a cauzei pana la publicare/clarificare?

Cornel Vasile a scris:

Nu puteti invoca Decizia CCR ca nu este publicata

Cornel Vasile a scris:

Nepublicarea inseamna ca nu-si produce efecte acea Decizie.

Deci in cazul unei decizii de restituire emise foarte recent, insa neprimite si nepuse inca in aplicare nu o pot contesta la primire si cere constatarea neconstitutionalitatii referind aceasta sedinta? Dar ulterior eventualei publicari a deciziei CCR, se poate cere anularea unei decizii de restituire si cere reversarea efectelor ei?
Va multimesc. Am citit si eu integral comunicatul, insa imi este neclar de ce nu a fost publicata, cum si unde pot afla mai multe detalii despre acest fapt si ce implicatii are nepublicarea deciziei.
Voi trece si prin regulile trimise de dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Am remediat link-ul extern.
Este vorba de sedinta CCR in 17.10.2024 prin care s-a admis exceptia de neconstitutionalitate a mai multor indici din aliniatul 6 al Articolului 11 din Legea 255/2010.
Buna ziua! Am dat peste acest comunicat: [ link extern ] .
In cazul in care a fost publicata decizia, va multumesc pentru o referinta, iar in caz contrar, ma intreb cand si unde ar trebui urmarita publicarea ei.
Totodata, in cazul in care nu a fost publicata decizia, efectele ei sunt aplicabile ?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Neplata onorariu expertiza
Multumesc tuturor celor care au raspuns, voi proceda in consecinta.
Răspuns la discuția Neplata onorariu expertiza
Speram ca procedura sa spuna concret ca expertii nu se apuca sub nicio forma de vreun demers inainte de depunerea onorariului de catre mine si constatarea neplatii onorariului sa atraga de la sine eliminarea probei cu expertiza, proba ceruta de mine. Inteleg, totusi, ca nu se intampla mereu astfel, chiar cand proba este ceruta de parte ?
Totodata, avand in vedere faptul ca procesul tine de o instanta la distanta de mine, iar eu am obtinut acces la dosarul eletronic, am rugamintea, daca imi puteti raspunde la doua intrebari aditionale:
1.As banui ca numele celor 3 experti figureaza in incheierea de sedinta de la primul termen, dar aceasta nu pare a fi fost redactata si depusa la dosarul eletronic. Aveti ideea care este cea mai simpla metoda de a ii afla pe ceilalti doi experti?
2.Notificarea mentionata de dvs. se poate depune prin intermediul dosarului electronic sau alte metode de comunicare la distanta?
Va multumesc!
Buna ziua! Intr-un proces civil in care contest cuantumul despagubirilor aferente unei exproprieri, la primul termen, acum 30 de zile, am solicitat proba cu expertiza evaluatorie. Astfel, s-au stabilit obiectivele expertizei, cei 3 experti si onorariile. Fiind vorba de o suma mare, mi s-au pus la dispozitie 45 de zile pentru plata. Totodata, partii parate, i s-au cerut acte si informatii in vederea clarificarii unor detalii necesare evaluarii. Acestea au fost depuse la dosar si, in urma consultarii lor, este, as zice incontestabil, faptul ca expertizele evaluatorii nu isi mai au rostul, cel putin nu cu obiectivele anterioare - mai precis, terenul expropriat imi va fi restituit, acest fapt figurand intr-un proiect de HG in curs de avizare.
Nu am achitat onorariile expertilor si inca ma aflu in termenul de 45 de zile insa, avand in vedere lipsa de obiect a expertizei (si probabil si a cauzei), as dori sa stiu daca si ce demersuri trebuie sa fac eu pentru a ma asigura ca nu se depun eforturi de catre expertii numiti de instanta in efectuarea acestor expertize, pentru a nu mi se putea cere ulterior vreo suma de bani pentru acestea.
Va multumesc!
Punandu-i in vedere cele de mai sus notarului, mi s-a spus ca se va cauta o solutie, insa nu este clar pentru moment care va fi aceea.
Astfel, orice informatie si sugestie din partea dvs. este apreciata.
Va multumesc!