Buna ziua! Intr-un proces civil in care contest cuantumul despagubirilor aferente unei exproprieri, la primul termen, acum 30 de zile, am solicitat proba cu expertiza evaluatorie. Astfel, s-au stabilit obiectivele expertizei, cei 3 experti si onorariile. Fiind vorba de o suma mare, mi s-au pus la dispozitie 45 de zile pentru plata. Totodata, partii parate, i s-au cerut acte si informatii in vederea clarificarii unor detalii necesare evaluarii. Acestea au fost depuse la dosar si, in urma consultarii lor, este, as zice incontestabil, faptul ca expertizele evaluatorii nu isi mai au rostul, cel putin nu cu obiectivele anterioare - mai precis, terenul expropriat imi va fi restituit, acest fapt figurand intr-un proiect de HG in curs de avizare.
Nu am achitat onorariile expertilor si inca ma aflu in termenul de 45 de zile insa, avand in vedere lipsa de obiect a expertizei (si probabil si a cauzei), as dori sa stiu daca si ce demersuri trebuie sa fac eu pentru a ma asigura ca nu se depun eforturi de catre expertii numiti de instanta in efectuarea acestor expertize, pentru a nu mi se putea cere ulterior vreo suma de bani pentru acestea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
gorangersgogo , utilizator
14:24, 4 Noiembrie 2024