avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate KeQue

Activitate KeQue

Am nevoie sa apelez la 2 avocati si nu stiu exact specializarea. Banuiesc ca ar fi vorba de drept penal si drept comercial:
1. Cei de la Ryanair nu au vrut sa ne printeze biletele de avion pe motiv ca avem nevoie de viza, desi aveam scrisoare de la ambasada care spunea ca nu avem nevoie de viza. Aici banuiesc ca ar fi vorba de un avocat de drept comercial?
2. Am redactat o plangere penala impotriva unui departament al primariei. Vreau doar sa mai adaug cateva persoane in plangere, pentru ca intial o facusem doar pe numele unui singur angajat, iar ulterior mi-am dat seama ca ar fi vorba si de seful acestuia si inca o persoana din acel birou. Aici cred ca ar fi vorba de un avocat din penal.
As aprecia si cateva recomandari, sugestii.
Anaf are acces la conturile wise?
Ce tipuri de contracte exista intre o firma de taxi si o persoana care doreste sa lucreze ca taximetrist la ei, pe masina firmei? Contract cu plan? Contract de inchiriere pentru masina? Alte tipuri de contracte?
Buna ziua, ce riscă un angajat care are 2 contracte de munca full time, remote, la doua firme diferite?
Buna seara, cum pot cumpara de la un PFA o licenta/autorizatie taxi cu tot cu masina. Dansul este prea batran si din cauza pandemiei numarul clientilor a scazut asa ca vrea sa vanda masina cu tot cu licenta/autorizatie. Eu am un SRL cu o singura masina/autorizatie/licenta. Cum pot achizitiona masina si autorizatia/licenta lui? O pot inchiria cumva? Se poate sa devina actionar in SRL-ul meu si sa ii folosesc eu licenta/autorizatia?