avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Activitate alinagal27@yahoo.com

Activitate alinagal27@yahoo.com



raluk0207 a scris:

Cine va zorește asa? Sunteți cu sufletul la gura sa cumpărați mâine. Va obliga cineva?

Este vorba de niște terenuri ( oarecum ,de suflet, rude care se grăbesc sa vândă totul acum, mie sau altcuiva, dacă eu nu le cumpăr) , cu sotul meu hotărâsem ca modificam regimul matrimonial , el nu le dorește aceste terenuri pe numele lui . Pe de alta parte , comun cu sotul meu mai Deținem doar casa comuna, in satul meu natal , casa care ne-am hotărât ca îmi rămâne mie, iar lui in schimb ii cumpărăm un apartament , pe care îl vom cumpara pt el , in oraș , in schimbul jumătății lui din casa comuna. Am fost și la notar, am prezentat situația toată, a spus ca poate sa ne facă modificarea de regim matrimonial , așa cum dorim, iar Partajul cu casa comuna ( si apartamentul ce îl vom cumpara pt sot ), ulterior separației de bunuri , dacă așa este situația și așa dorim .


gi-jane2 a scris:

Doamna, dvs vreti sa pricepeți ca la adoptarea / schimbarea regimului, se lichidează anteriorul? Deci casa care e acum bun comun în devalmasie poate rămâne bun comun, dar pe cote parti.
Dvs vreti și în căruță si in teleguta.
Scrieți ce vreti sa faceti exact și porniți de acolo.


Vrem sa fim separați , cu privire la proprietăți , și la cele comune(casa comuna) și ce vom mai cumpara, pentru ca urmează in curând sa cumpăr niște terenuri și am hotărât ca suntem de acord sa le cumpărăm acestea doar pe numele meu, ele fiind de o valoare mai mică ca și bani. Dar, foarte important, vom partaja si casa comuna, cu un alt apartament pe care îl vom cumpara împreuna, eu voi rămâne cu casa aceasta comuna, iar sotul cu apartamentul ce îl vom cumpara. Dar, încă nu Deținem banii pt acest apartament , ci doar peste câteva luni poate.
Buna ziua! Dacă adoptam acum regimul separației de bunuri , fără partaj încă,iar casa comuna rămâne o perioada bun comun , timp in care cumpărăm un apartament împreuna eu si sotul meu , pe cote părți sau cum e posibil dacă am schimbat deja regimul matrimonial , vom putea face partaj apoi între casa rămasă comuna si noul apartament cumpărat pe amândoi pe cote părți ? Partaj între aceste doua bunuri ? , ulterior schimbării regimului matrimonial
Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri ! După renunțarea la regimul comunității legale de bunuri , nu ne dorim sa mai revenim la acesta pe viitor . ( Spun asta deoarece , in răspunsuri scria cineva ca ,dacă vom dori asta, va dura cel puțin un an. )
Va fi nevoie sa revenim la regimul matrimonial al comunității legale de bunuri Petru a putea face Partajul bunurilor comune ? ( Dacă modificam acum regimul matrimonial , in cel al separației de bunuri ?). Sau se va putea face Partajul in mod simplu , fără a modifica din nou regimul matrimonial ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Alexandru Surcel a scris:

Pfff... Bunurile care rămân comune le puteți partaja și după renunțarea la regimul comunității de bunuri, dar veți avea de reglat problema sultelor (adică bani care se dau de fostul coproprietar care rămâne cu bunul fostului coproprietar care renunță la bun, drept contravaloare a dreptului la care acesta renunță). E mai logic mai întâi să împărțiți, apoi să schimbați regimul matrimonial.

Buna seara! După renunțarea la regimul matrimonial al comunității de bunuri , va rămâne doar casa comuna in coproprietate ; dar si aceasta o vom partaja in câteva luni , timp in care vom cumpara încă un apartament comun , pentru a putea face ulterior Partajul : casa aceasta comuna va trece in proprietatea mea proprie , iar noul apartament , pe sotul . Nu va fi vorba de alte sulte sau proprietăți comune. Intreb: putem efectua acum renunțarea la regimul comunității de bunuri , cu lichidare de patrimoniu comun , încât sa nu afecteze imediat dupa , realizarea partajului cu casa comuna si noua priprietate ( o vom cumpara comun ) ? A doua întrebare : Putem cumpara ,comun , pe amamdoi , proprietăți , dupa schimbarea de regim matrimonial ?


raluk0207 a scris:

Ca sa adoptați regimul separației de bunuri, trebuie mai întâi sa semnați un act de lichidare a comunității legale.
Practic este un act care "inchide" comunitatea legala, și face un rezumat al tuturor bunurilor proprii și comune pe care le-ati dobândit în timpul acestui regim.
După care se încheie separația de bunuri.
Ideea e ca dvs lichidați comunitatea legala, dar nu faceți partajul. Practic va scărpinati la urechea dreapta, cu mana stânga.
Și în materie de acte, exista o anumita ordine cronologica și fireasca a lucrurilor, astfel încât sa fie situatia clara, iar orice notar/avocat sa va poată studia actele fără sa ia pastile pentru cap.
Așadar, ordinea ar fi: lichidare regim comunitatea legala- partaj bunuri comune- regim separație de bunuri.

Dvs vreți sa lichidați comunitatea legala, sa rămâneți în coproprietate pe bunurile comune, sa încheiați separația de bunuri, sa achiziționați dvs terenurile în nume propriu, după care sa va "intoarceti" la bunurile comune și sa faceți partajul.
E o nebuloasa.
Da, puteți face și asa, dacă vreți neapărat și neapărat. Dar o sa fie cu n drumuri, acte și cheltuieli.
Dacă ulterior încheierii separației de bunuri, veți dori sa reveniți la comunitatea legala, va trebui sa așteptați cel puțin 1 an.
Orice modificare de regim matrimonial se face după minimum 1 an de la ultima modificare.

Buna ziua! Înțeleg ca, dacă inchei acum comunitatea legală și separatia de bunuri , iar casa comuna rămâne in coproprietate încă cu sotul meu , PESTE CÂTEVA LUNI ,PENTRU A FACE PARTAJUL CU ACEASTA CASA ÎMPREUNA CU SOTUL MEU , VA TREBUI SA REVENIM DIN NOU LA COMUNITATEA LEGALĂ , PENTRU ACEST PARTAJ? Asta va intreb: 1 . PENTRU A ÎNCHEIA ACEL PARTAJ ULTERIOR , VA TREBUI NEAPARAT REVENIT LA COMUNITATEA LEGALĂ? Sau vom putea încheia simplu acest partaj? 2. DACĂ TREBUIE REVENIT NEAPARAT LA COMUNITATEA LEGALĂ , PENTRU A PUTEA EFECTUA ACEL PARTAJ , DOAR PESTE UN AN SE VA PUTEA , DE LA DATA ÎNCHEIERII LICHIDĂRII SI SCHIMBARIII REGIMULUI MATRIMONIAL ? 3.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

As dori sa ma lămuriti : DACĂ MODIFICAM ACUM REGIMUL MATRIMONIAL , ( pentru a cumpara doar pe numele meu acele terenuri , ca bunuri proprii , in perioada imediat -următoare, dorim sa le cumpărăm , iar cumpărătorul nu prea mai dorește sa aștepte , sotul meu nu dorește sa le cumpere și pe numele lui ) , VA INTREB: VA AFECTA ACEASTA MODIFICARE DE REGIM MATRIMONIAL DE ACUM , IN VREUN FEL , PARTAJUL PE CARE ÎL VOM FACE CU ‘CASA COMUNA ȘI NOUA PROPRIETATE CE O VOM CUMPARA , TOT CA BUN COMUN, SI IMEDIAT APOI LE VOM PARTAJA ACESTEA DOUA ( va fi partaj in sensul ca sotul îmi lasa mie jumătatea lui din casa comuna, iar eu ii cedau jumătatea mea din noua proprietate pe care o vom cumpara , tot ca bun comun, cum m-ati sfătuit dumneavoastră , și după ce o cumpărăm tot ca bun comun , facem Partajul : el îmi ceda jumatea din casa comuna, eu ii cedau jumătatea mea din noua proprietate cumpărată) , ACEST PARTAJ VA AVEA LOC PESTE CÂTEVA LUNI SAU UN AN , așa este situația ( pana cumpărăm noua proprietate ). DAR , ÎNTÂI DORIM SA CUMPĂRĂM ACESTE TERENURI DOAR PE NUMELE MEU , ȘI PENTRU ACEASTA SA FACEM SCHIMBAREA DE REGIM MATRIMONIAL . După câteva luni , maxim un an , vom face Partajul cu casa comuna si alta proprietate ; INFLUENTEAZĂ IN VREUN FEL DACĂ MODUFICAM ÎNTÂI REGIMUL MATRIMONIAL , PARTAJUL ULTERIOR CU PRIVIRE LA CASA COMUNA CI CEALALTĂ PROPRIETATE COMUNA? Asta am vrea sa știm ! Va mulțumesc !


raluk0207 a scris:

Cumpărați casa pe care v-ati propus-o, tot sub regimul comunitatii legale.
Apoi, faceți un partaj în timpul căsătoriei, în urma căruia dvs va luați imobilul pe care îl doriți, iar soțul își ia casa cumpărată.
După care, încheiați convenția matrimoniala de separație de bunuri.

Dar, mai întâi dorim sa cumpărăm niște terenuri ( la țara ), doar pe numele meu , și sa facem întâi schimbarea de regim matrimonial , încât sa le putem cumpara doar pe numele meu ( așa ne am hotărât împreuna ). Va intreb dacă putem proceda in aceasta ordine? 1. Schimbarea de regim matrimonial , apoi. 2. . Cunoar acele terenuri doar pe numele meu ( așa ne am înțeles ), 3. O sa mai cumpărăm o proprietate - doar ulterior ne vom permite - pe bunele soțului , iar ei in schimbul acesteia renunța ( partaj) in favoarea mea , la jumătatea lui din casa comuna.
Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de bunuri si , împreuna cu sotul meu , dorim sa schimbam regimul matrimonial , in cel al separației de bunuri; deoarece : 1). Dorim sa cumpărăm niște proprietăți , in perioada imediat următoare , pe numele unuia dintre noi ( am hotărât împreuna acest lucru) , proprietăți care sa rămână doar in proprietatea celui care cumpara (nu si a celuilalt sot), in caz de divorț . 2). De asemenea , avem o casa comuna pe care dorim sa o trecem doar pe mine , in schimb vom cumpara alta proprietate doar pe numele soțului ( partaj, el va rămâne cu noua proprietate cumpărată, im schimb va renunța in favoarea mea la jumătatea lui din casa comuna. Cum ne îndrumați sa procedam întâi , încât sa facem aceste acte in siguranța , legal si încât sa fim protejați fiecare , in cazul unui divorț (nu este cazul unui divorț acum). Va mulțumesc!