avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! O intrebare am: intre doi soti (sot si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! O intrebare am: intre doi soti (sot si sotie) , care ...

Buna ziua! O intrebare am: intre doi soti (sot si sotie) , care au facut modificarea de regim matrimonial , in cel al separatiei de bunuri ( din cel al comunitatii legale de bunuri), a ramas comuna doar casa ( in actul de lichidare). Intrebare: daca unul din soti decedeaza, celalalt sot este mostenitor al sotului decedat ,cu privire la bunurile comune ramase nelichidate , exact ca si in cazul casatoriei in regimul comunitatii legale de bunuri ? ( au si doi copii). Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
alinagal27@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:21, 3 Martie 2025
Desigur , sotul supravietuitor mosteneste 1/4 din partea decedatului din bunurile comune , precum si din toate bunurile proprii ale acestuia . Faptul ca au ales regimul separatiei de bunuri nu schimba regulile mostenirii .
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune-consecinte florin_neagu florin_neagu In urma decesului unuia dintre parinti si efectuarii succesiunii, eu (ca unic mostenitor) detin 70% din casa parinteasca, in care actualmente locuieste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, iubitul meu a primit o casa prin donatie. daca ne ... Madalina0006 Madalina0006 Buna ziua, iubitul meu a primit o casa prin donatie. Daca ne casatorim, am inteles ca se poate sa ma treaca si pe mine proprietar in cartea funciara. El mai ... (vezi toată discuția)