avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! O intrebare am: intre doi soti (sot si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! O intrebare am: intre doi soti (sot si sotie) , care ...

Buna ziua! O intrebare am: intre doi soti (sot si sotie) , care au facut modificarea de regim matrimonial , in cel al separatiei de bunuri ( din cel al comunitatii legale de bunuri), a ramas comuna doar casa ( in actul de lichidare). Intrebare: daca unul din soti decedeaza, celalalt sot este mostenitor al sotului decedat ,cu privire la bunurile comune ramase nelichidate , exact ca si in cazul casatoriei in regimul comunitatii legale de bunuri ? ( au si doi copii). Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
alinagal27@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:21, 3 Martie 2025
Desigur , sotul supravietuitor mosteneste 1/4 din partea decedatului din bunurile comune , precum si din toate bunurile proprii ale acestuia . Faptul ca au ales regimul separatiei de bunuri nu schimba regulile mostenirii .
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convenție matrimonială după căsătorie: pot fi trecute bunurile comune doar în proprietatea unuia dintre soți? alfa19 alfa19 Casatorie in noiembrie 2011. Comunitate legala. 1. Sotia a achizitionat in timpul casatoriei un spatiu comercial si un autoturism. Dorim ca aceste bunuri sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune-consecinte florin_neagu florin_neagu In urma decesului unuia dintre parinti si efectuarii succesiunii, eu (ca unic mostenitor) detin 70% din casa parinteasca, in care actualmente locuieste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!existand un contract prenuptial pe separatie de bunuri,la ... beatrice1970 beatrice1970 Buna ziua!Existand un contract prenuptial pe separatie de bunuri,la decesul unuia dintre soti,ce cota parte are sotul supravietuitor in fata copiilor sotului ... (vezi toată discuția)