avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate darra7

Activitate darra7

desi poate nu va place, solutia e sa vindeti; am facut plangeri ani de zile la asociatie, la asigurator, la primarie, la politie etc. Nu stiu daca mi-a scapat cineva; asociatia spunea ca este vorba de o conducta din "zona comuna" nu avea bani sa repare, nu era interesata, nu stia sa obtina credit, nu vroia, nu-i pasa; faceti calculul costului plangerilor, avocatului, reparatiilor si stresului generat comparativ cu renuntarea la acea adresa...
Cu placere; chiar as fi vrut sa citesc si eu aici parerea unei pers. cu studii juridice; v-am scris pentru ca nu a fost si o opinie mai aproape de textul de lege; candva am dorit sa trec un apartament pe numele copilului meu minor si am ajuns la Autoritate tutelara; acolo mi-au explicat ce ar presupune proprietatea detinuta de un minor si un parinte unic; eu am putut sa aleg (nu am facut acte si pe numele copilului) dvs. aveti o alta situatie si sper ca veti gasi intelegere si oameni onesti.
Eu as pregati un dosar cu documente de identitate (original si copii), documente de venit (original si copii), certificatele de mostenitor (original si copii), actele de proprietate (original si copii) - aici probabil ati facut si demersurile la cartea funciara daca copilul are certificat de mostenitor, inclusiv titlul de proprietate aferent terenului- actele de credit cu banca sau ce documentatii/corespondenta mai aveti cu banca si as face o cerere scrisa pentru audienta la Autoritatea Tutelara. Cerere la care sa primesc nr de inregistrare/sau confirmare de primire prin Posta Romana. Daca ei au cerut sa deschideti un cont pe numele copilului eu inteleg ca ei administreaza/verifica ceea ce faceti. Audienta este pentru caz punctual si doar ei va pot explica consecintele (functie de legislatie) si variantele legale. Functie de cum va prezentati situatia in audienta veti obtine raspunsul.Cereti si in scris, nu doar vorbe! Documentele scrise si dovada oricarui demers facut de dvs. in scris, pe care sa le pastrati pana la majorat! Si daca veti dori sa vindeti apartamentul (cu credit sau fara) nu veti putea face nimic fara acordul celor de la Autoritatea Tutelara cat timp sunteti deja luata in evidenta acolo si copilul este minor. (daca ne referim la proceduri legale). Probabil va trebui sa demonstrati NECESITATEA acestei cereri exceptionale. (Incercati sa construiti un fel de buget simplu, cu venituri si cheltuieli, pe 2-3 luni in urma ca sa demonstrati cu cifre si descrierea exacta pe ce cheltuiti banii; puteti pastra bonurile cumparaturior aferente copilului; oricum, mai devreme sau mai tarziu, prin sondaj va pot fi cerute - de autoritatea tutelara sau cine stie cum, rude in viata ale tatalui copilului...sunt multi ani pana va deveni major; oamenii se schimba! Deschideti o relatie amiabila cu cei de la Autoritatea Tutelara din zona dvs.
"nu verifica nimeni" nu este forma legala si un raspuns care sa ajute. Nu cunosc daca exista o optiune legala. Daca d-na a facut toate demersurile si fetita este mostenitor si la pensii II si la credit eu inteleg ca doreste o varianta legala.
avocatul inseamna un cost in plus; si cati stiu ca au dreptul la avocat? si cati stiu sa nu se lase presati?