avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeLoredana

Activitate AndreeLoredana

Buna ziua! Am intrat in concediu prenatal, am dus concediul la angajator pe data de 16 ,pentru 2 saptamani , de pe 16 pe 28 , medicul a spus ca ne vedem la doua saptamani de acum pentru concediu, daca duc concediu la 2 saptamani, asa voi fi si platita tot la 2 saptamani? Deocamdata nu am fost chemata de catre angajator de aceea intreb . Multumesc !
Acum am inteles , multumesc mult!

CHKa a scris:

Inseamna ca persoana respectiva a fost platita la negru . Concediul de maternitate - de sarcina si lauzie , prenatal si postnatal - este un concediu medical , pentru protectia dvs. si a copilului dvs. Iar rostul indemnizatiei este sa va asigure mijloacele de trai in aceasta perioada , nu sa va rotunjiti veniturile . Daca nu aveti nevoie de aceasta protectie , nu o solicitati si munciti in continuare , ca nimeni nu va obliga . Obligatoriu e doar concediul de lauzie de minim 42 zile dupa nastere , asta ca sa puteti apoi solicita CIC . Daca va intoarceti la munca dupa 1 an , inseamna ca renuntati la CIC si primiti - pe langa salar - un stimulent de insertie , nicidecum indemnizatia de crestere copil .

Adica de la 7 luni de cand am eu dreptul sa intru in concediu de maternite, nu mai pot continua serviciul? Am de ales ori servici ori concediu? ca asta nu inteleg , cineva spunea ca a mers la servici pana aproape a nascut si cand au intrat banii , a luat si pe cele 63 de zile inainte se nastere.

Cornel Vasile a scris:

Nu puteti cumula indemnizatia pentru concediu de maternitate cu salariul.

Daca reveniti la munca din CCC, nu primiti indemnizatie ci stimulent de insertie pentru care trebuie depusa o cerere la AJPIS.

Buna seara! Sunt insarcinata in 24 de saptamani, mai am un pic si pot intra in concediu maternal, intrebarea mea este daca imi pot face dosarul de indemnizatie , pot merge si la servici in continuare pana aproape nasc? Sa iau si indemnizatia pentru cele 63 de zile inainte de nastere si salar? Si inca o intrebare , daca ma intorc la servici cand copilu are un an , beneficiez in continuare de indemnizatia de crestere copil si de salar? Multumesc !
Multumesc!

Emilika40 a scris:

Nu vor face așa, ceva, e firmă reală, stați liniștită. Problema lor e că-s în neregulă cu ce înseamnă colectarea datelor personale și, din ce spuneți, nici cu comunicarea nu stau prea bine.

Dacă nu vă răspund într-o lună de când le-ați trimis mailul îi puteți reclama urmând pașii de aici:
[ link extern ]

Dacă v-ați adresat operatorului pentru exercitarea drepturilor ce vă sunt recunoscute de RGPD și nu ați primit răspuns în cel mult o lună de la primirea cererii dvs. de către acesta (în mod excepțional perioada poate fi prelungită cu două luni, cu respectarea anumitor obligații de către operator) sau sunteți nemulţumit/ă de răspunsul primit, vă puteţi adresa Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu plângere însoţită de dovezi.”

Multumesc mult!! Nu merge sa sterg contul, doar sa ma deconectez. Am trimis și e-mail dar nu am primit nici un răspuns. Sper sa aveți dreptate și sa nu falsifice documente sa facă prostii în numele meu!

Emilika40 a scris:

Nu există opțiune să vă ștergeți contul? Dacă nu, trimiteți-le un mail la această adresă: contact@arpagic.ro și cereți-le îl șteargă ei din baza de date.

Totodată, spuneți-le că faceți plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Reveniți dacă nu reușiți să comunicați și vreți detalii pentru plângere (ce să scrieți, unde s-o trimiteți etc.). Nu e în regulă că colectează CNP, dar dvs. nu aveți de ce să vă faceți probleme că ar falsifica acte pe baza lui.

Citiți ce scrie aici:
[ link extern ]
E o firmă înregistrată, deci repet: nu aveți de ce să vă faceți probleme. Ei ar trebui să-și facă, pentru că încalcă legislația și pot încasa o amendă zdravănă.

E un joc pe baza de premii, trebuie făcut un puzzle în cel mai scurt timp și câștigi diferite premii. Îmi este teama acuma,nu știu de ce am facut asta! Eu nu ma înscriu nici măcar cu nr de telefon,nu știu ce a fost în capu meu sa dau cnp-ul!
gi-jane2 a scris:

ati dat cnp-ul cu diferite ocazii si nu s-a intamplat nimic, linistiti-va.
ce joc e asta ?

Va rog, aștept mai multe păreri. Se pot face ilegalități doar cu cnp-ul?
Arpagic

gi-jane2 a scris:

La ce joc v-ati inscris?

Ma gândesc sa nu cumva sa falsifice un buletin având numele și cnp-ul , se poate? Ma gândesc sa nu facă chestii ilegale având cnp.ul! Am cautat sa șterg da nu am găsit nicăieri sa sterg contul. Scrie doar sa ies din cont atat ,și apoi dacă ma loghez înapoi cu numele și parola și dau la contul meu , scrie ca acest cont este asociat cu un cnp , dar nu găsesc nicăieri sa șterg acest cnp sau acest cont,doar sa ma deblochez.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Teoretic nu poti face nimic doar cu CNP-ul, fara prezenta titularului. Cel putin nu legal.
Vedeti care sunt conditiile de retragere din acel joc si atunci, la retragere, invocati, conform GDPR, dreptul "de a fi uitata" ( adica site-ul respectiv trebuie sa va stearga toate datele de identificare folosite la conectare)